Tipp

Gólfesztivált hozhat a leendő kiesők csatája

  • varin

A Vasas és a Békéscsaba vélhetően búcsúznak majd az NB I-től, ad addig is profitálhatunk gyengeségükből.

"Egyértelmű, hogy a szerdai Békéscsaba elleni meccs sorsdöntő lesz. Úgy vélem, hogy ezt a találkozót bármilyen körülmények között, bármilyen módon is, de meg kell nyernünk." - habár a nyilatkozat csak a szokásos, hangzatos, magyaros klisé Simon Antaltól, a Vasas trénerétől, valóban mindkét csapat úgy állhat ehhez a mérkőzéshez, hogy bármi áron, de nyerni kell. Hogy őszinte legyek nem is tudom, miben bízhat akár a viharsarki együttes, akár pedig a Vasas, hiszen az előttük álló csapatok közül a Puskás Akadémia nem eshet ki, a Diósgyőr pedig szintén van annyira fontos klub, hogy ne engedjék az NB II-be. Talán a Honvéd és a Haladás lehet vetélytársa a kiesőjelölteknek, de ezen klubok is már kilenc, illetve tíz egységre vannak a Csaba-Vasas duótól. Amelyik gárda ma este vereséget szenved, minden bizonnyal eltemetheti a bennmaradási álmait...

[2005850] 2015-12-02 18:30:00 Vasas - Békéscsabax;

Ennek szellemében én nyílt sisakos, támadó futballra számítok, amelyből nem volt hiány a két csapat mérkőzésein. A liláknál Zoran Spisljak kifejezetten offenzív futballt játszat csapatával, olykor már kicsit eszetlenül is bátrat, amely néha kiütésbe torkollik. Ennek ellenére is remekül játszottak például Kispesten, de gólt lőttek az Újpestnek, a Paksnak, az MTK-nak és a Videotonnak is, így nem féltem Birtalanékat, minimum egyszer betalálnak.

Akadnak ugyan sérültek a Vasas háza táján, hiszen nincsen bevethető állapotban Remili Mohamed és Könyves Norbert sem egészséges. Ugyanakkor a védelemből hiányozni fog a válogatott kerettag Osváth Attila, valamint az elsőszámú kapus, Nagy Gergely is. Hazai pályán nagy meglepetés lenne, ha legalább egy gólra nem lenne képes a piros-kék gárda. Ne felejtsük el, hazai pályán legyőzték már a Videotont, de minden ellenféllel szemben szoros meccset játszottak az Illovszky Stadionban így az esetükben is számítunk gólra.

Ahogy már írtam, nyernie kell mindkét csapatnak, itt nincs más lehetőség. Én a magam részéről elképzelhetőnek tartok egy 2-3, 3-2-t is, de a papírforma azt mondatja velem, hogy egymást taszítják még mélyebbre a csapatok és 2-2 lesz.

hatharom.com-tipp: Mindkét csapat szerez gólt
Odds: 1.66
TippmixPro @1.60
Eddig éri meg: 1.52
Tét: 5/10
[2005850] 2015-12-02 18:30:00 Vasas - Békéscsabax;