Bundesliga

Visszatérhet a helyes útra a Dortmund

  • hatharom.com

Vélhetően a Borussia meg sem izzad, és magabiztos sikert arat vasárnap a pocsék formában lévő Suttgart ellen.

Visszatérhet a helyes útra a Dortmund.

A Dortmundnak nem igazán jött jókor a válogatott mérkőzések okozta szünet, hiszen a Borussia parádézott a kényszer pihenő előtt, viszont azt követően hatalmas meglepetésre kikapott a Hamburg otthonában, sőt csütörtökön Oroszországban, Krasznodarban is alulmaradt. Az utóbbi találkozó, viszont nem osztott-szorzott, avagy megbocsátható a sárga-feketék veresége.

Azonban ennek köszönhetően vasárnap vissza kell térnie a helyes útra a hazai csapatnak, főleg annak tükrében, hogy Thomas Tuchel pihentette az Európa Liga találkozón csapat sztárjait. Avagy, ha nem nyer a Dortmund a Stuttgart ellen, arra nem lesz magyarázat, már csak azért sem, mert mindössze a régóta maródi Nuri Sahinra és Erik Durmra nem számíthat Tuchel mester, avagy a hazaiak a lehető legjobb összeállításukban futhatnak ki a Signal Iduna Park gyepére.

[2002211] 2015-11-29 15:30:00 Borussia Dortmund - VfB Stuttgartx

Ami a vendégeket illeti, a Stuttgart pocsék formában van az utóbbi hetekben, hiszen a Bayern Münchentől és az Augsburgtól is egyaránt 4-0-ra kaptak ki a svábok. Főleg az utóbbi vereség volt fájdalmas a piros-fehérek számára, így igazából nem volt meglepő, hogy a vendégcsapat vezetősége menesztette Alexander Zorniger vezetőedzőt, aki 13 fordulót követően mindössze a 16. helyre tudta kormányozni csapatát.

A vasárnapi mérkőzésre a Stuttgart U23-as csapatának vezetőedzője, Jürgen Kramny készíti fel az együttest, de ami még ennél is nagyobb probléma, hogy a sváboknál több meghatározó játékos - Mitchell Langerak, Daniel Ginczek, Martin Harnik, Robbie Kruse, Geoffroy Serey Dié - sem áll a gárda rendelkezésére vasárnap sérülés vagy eltiltás miatt.

Noha tavaly a Dortmundnak nem sikerült hazai pályán legyőznie a svábokat, perpillanat minden jel arra mutat, hogy a Borussia magabiztosan, legalább két góllal legyőzi a Stuttgart együttesét vasárnap a Signal Iduna Parkban.

Európai hendikepes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Dortmund -1 Döntetlen (Dortmund -1) Stuttgart +1
1.50 4.40 3.80
[2002211] 2015-11-29 15:30:00 Borussia Dortmund - VfB Stuttgartx;