EURO 2016

Árulózott a szövetség elnöke, igaz lehet a pletyka

Ruben Hayrapetian, az örmény labdarúgó-szövetség elnöke nyilatkozatával alátámasztotta azt a pletykát, mely szerint Örményország az Eb-selejtező utolsó körében eladta a mérkőzését Albániának.

Az elnök beismerte: valakik elbundázták az albánok elleni találkozót / armenianow.com

Ahogy azt korábban a hatharom.com is megírta, szerb sajtóértesülések szerint négy örmény válogatott játékost - a kapust és három védőt - fejenként 500 ezer euróért valakik megvettek, cserébe Albánia győzelméért az Eb-selejtező utolsó körében. A ominózus találkozót végül Albánia 3-0-ra megnyerte idegenben, ezzel története legnagyobb sikerét aratva kvalifikálta magát a kontinensbajnokságra. Októberi cikkünkben azt írtuk, élünk a gyanúperrel, hogy a szerbek esetleg - a két ország "baráti" viszonyára tekintettel - alaptalanul és rossz indulattól vezérelve vádolták meg az albánokat, ám most olyan helyről érkezett a cáfolat, ahonnan talán a legkevésbé lehetett számítani.

Az örmény szövetség első embere, Ruben Hayrapetian ugyanis igen kemény szavakat fogalmazott meg. "Aki felhúzza a válogatott mezét, egy egész nemzetet képvisel, ezért érhető a felháborodás. A szövetség elnökeként éppen ezért minden megteszek, hogy megoldjuk a válságot.A válogatott néhány játékosa egyszerűen nem akart focizni. Az albánok elleni meccsen árulók voltak közöttünk, így még akkor sem nyertünk volna, ha a világ legjobb edzője ül a kispadon." - mondta vezető, aki szintén úgy tudja, hogy fejenként fél millió eurót kaptak az "ismeretlen elkövetők".

Az örmény szurkolók egyébként a hónap elején tüntetést szerveztek az elnök ellen, mondván vagy csináljon rendet az örmény fociban vagy mondjon le. A drukkerek azt szeretnék, ha végre egy elismert szakember dirigálná a nemzeti csapatot, és nem személyes szimpátiák vagy éppen konfliktusok állítanák össze a keretet.

Albánia egyébként az egész Eb-mezőny legnagyobb outsiderének számít a bukmékereknél, Xhaka és Gashiék végső sikere 340-szeres pénzt fizet jelenleg a Tippmixprón. Ki tudja, talán van az a pénz, amivel ezt is meg tudják oldani...

[1667625] 2015-10-11 18:00:00 Örményország - Albániax;