BL

Mitől nő így a Benfica szorzója?

Napok óta folyamatosan csak emelkedik a portugál csapat oddsa a kazahsztáni FC Astana ellen.

Ahogyan már megszokhattuk, igen hamar kezdődik a játéknap, hiszen Kazahsztánban magyar idő szerint már délután 4-kor összecsap egymással az Asztana és a Benfica. No, de nem is ez az érdekes, sokkal inkább a portugál csapat szorzójának érthetetlen növekedése. Mi lehet a háttérben?

TippmixPro
  1 X 2
Asztana-Benfica 3.85 3.25 1.95

Ha megvizsgáljuk a C-csoport állását, azt látjuk, a Benficának akár egy pont is elég lehet a továbbjutáshoz, ám Jonásék minden kétséget kizáróan szeretnének csoportelsőként végezni, ehhez pedig nyerniük kellene szerda délután. Foxiéknak sem tét nélküli az összecsapás, ha reális továbbjutási álmokat nem is szövögethetnek, a harmadik pozícióba még odaérhetnek, ekkor pedig az Európa Ligában folytatnák a kazahok. Az első mérkőzést az Estadio Da Luzban 2-0-ra nyerte a Benfica. De akkor mégis minek köszönhető, hogy a nyitó, 1.67-es oddshoz képest immáron 2.12-ért fogadhatjuk a luzitánokat, de az élelmesebbek akár 2.18-ért is befektethettek a "V"-re.

[2088251] 2015-11-25 16:00:00 Lokomotiv Astana - Benficax

Az nem újdonság, hogy Nico Gaitán, a Benfica gólvágója eltiltás miatt nem játszhat Asztanában, mint ahogyan az sem változott, hogy a kazah gárda hazai pályán a Galatasaray és az Atlético Madrid ellen is csak döntetlent játszott. A két együttes formája között sincs különbség, a Benfica a portugál kupa negyedik fordulójában kapott ki a rivális Sportingtól, míg az Astana a kazah kupasorozat döntőjét bukta el a Kairat Almaty ellen.

Ami a megoldás lehet, az talán az időjárás. Az Astana Arena habár befedhető, a kazahok már az Atlético Madrid elleni BL-találkozón sem húzták be a tetőt, így fagyasztva az ibériai ellenfelüket. Asztanában ma estére -4 fok körüli hőmérsékletet mondanak, amely 20 fokkal alacsonyabb, mint a lisszaboni klíma.

Ennek ellenére mi a vendégeket tartjuk a mérkőzés esélyesének, kikapni biztosan nem fognak, így a bukik által kínált 1.27 korrekt szorzó az x2-re.

[2088251] 2015-11-25 16:00:00 Lokomotiv Astana - Benficax;