PL

Meglesz-e az abszolút rekord a semmiből jött támadónak?

Ha Jamie Vardy betalál a Manchester Unitednek, ő lesz az egyedüli rekorder a Premier League-ben.

Egészen hihetetlen szezonja van a Leicester Citynek és Jamie Vardynak. A Rókák az utolsó hat bajnokijukon 16 pontot szereztek, a hétvégi, Newcastle-ben aratott fölényes győzelmükkel pedig átvették a vezetést a tabellán. Claudio Ranieri fiai hétvégén a Manchester Unitedet fogadják, ami Jamie Vardy karrierjét illetően könnyen lehet egy illusztris dátum.

Jamie Vardy gólt szerez a Manchester United ellen? Igen - @2.40

Tudniillik a néhány éve még gyári munkásként dolgozó Vardy augusztus 29-én parádés szériába kezdett. A Bournemouthnak belőtt büntetőt még további 11 gól követte, így a támadó egy mérkőzésre van attól, hogy csúcsot döntsön. A 28 éves sheffieldi születésű játékos zsinórban tíz bajnokin volt eredményes, mellyel beállította Ruud van Nistelrooy rekordját. Vardy szériáját egyesek már így is rekordként kezelik, ugyanis amíg a holland gólvágó két szezon alatt produkálta a sorozatot, addig Vardynál ez egy idényen belül történt meg. Amennyiben viszont Jamie Vardy az MU ellen is betalál, már minden forrás egyedüli rekorderként fogja őt aposztrofálni. "Nagyon sok munka áll a gólok mögött, de továbbra is keményen fogok dolgozni. Remélem, jönnek a további találatok is, amelyekkel pontokhoz segíthetem csapatomat. A földön járok, nem szálltam el magamtól. Nem tűztem ki célokat magam elé, csupán szerettem volna jobb lenni, mint tavaly, melyet úgy érzem, máris elértem."

9501#00

És hogy miért is különleges, hogy éppen hazai pályán, éppen a MU ellen jöhet össze a 11. strigula? A Leicester City feljutását követően az első hazai sikerét éppen a Manchester United ellen aratta, ezen a találkozón pedig Vardy egy gól mellett négy gólpasszt is kiosztott.

A tabellát vezető Leicester City bajnoki címére jelenleg 88-szoros oddson fogadhatunk a    -n, ám mint azt a támadó elmondta, a cél ugyanaz, mint tavaly, vagyis a kiesés elkerülése: "Tovább kell gyűjtögetnünk a pontjainkat. Amint meglesz a biztonságot jelentő 40 egység, elkezdhetjük újra megfogalmazni a céljainkat."

[1988843] 2015-11-28 18:30:00 Leicester - Manchester Unitedx;
2015-11-28;47
2015-11-29;47
184314