Darts

Érik az újabb Taylor-Van Gerwen döntő

A World Series of Darts vasárnapi játéknapján délután a negyeddöntőkre, este pedig az elődöntőkre és a döntőre kerül sor.

Profi darts-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Egyetlen skót maradt talpon Glasgow-ban, méghozzá a legnagyobb showman, a tavalyelőtti vb-finalista Peter Wright. Szüksége lesz a közönség támogatására, mert ellenfele, James Wade igen meggyőző játékkal kezdte a tornát. Az angol játékos 103.65-ös körátlaggal és 55%-os kiszállóval 6-0-ra verte a walesi Jamie Lewist. Wright 6-3 arányban győzte le Max Hoppot, de alakulhatott volna ez sokkal szorosabban is, a fiatal német srácnak megvoltak a lehetőségei. Ha a szombati formájukat nézzük, akkor Wade a favorit, ugyanakkor a Grand Slamen láthattuk, hogy milyen apróságokkal ki lehet zökkenteni, a skót publikum pedig nem arról híres, hogy visszafogná magát. Ha ismét felhúzza magát és nem a játékra koncentrál, akkor Wright lehet a befutó.

Ki jut tovább?
James Wade Peter Wright
TippmixPro @ 1.75 TippmixPro @ 1.85

Az angol házirangadón, Phil Taylor és Stephen Bunting összecsapásán nem kérdés, hogy ki a favorit. Utóbbi játéka folyamatosan esik vissza, itt Glasgow-ban sem volt meggyőző a rajtja, hiszen átlagban a 90-et, kiszállóban pedig a 30%-ot sem érte el, az volt a szerencséje, hogy az ellenfelének még ezt is sikerült alul múlnia. Óriási formajavulás kellene tőle ahhoz, hogy tíz leget tudjon nyerni a 16-szoros világbajnok honfitársa ellen. Taylor sem játszott elsöprően, de nem is volt rá szükség, így is sima 6-1-gyel jutott tovább. Buntingnak még tavaly az Eb-n sikerült meglepnie a legendát, azóta viszont 1-7, 2-8, 1-6, 1-6 arányú vereségeket szenvedett el tőle, most sem sokkal többre hivatott...

Ki jut tovább?
Phil Taylor Stephen Bunting
TippmixPro @ 1.16 TippmixPro @ 4.00

Az alsó ágon is lesz egy angol csata, méghozzá Adrian Lewis és Terry Jenkins szereplésével. Utóbbi az egyetlen játékos, aki meglepetést tudott okozni a nem kiemeltek közül. Jenkins éppen a legnagyobb hazai favoritot, Gary Andersont ütötte ki. Sokat köszönhetett a skót riválisának, aki nagy előnyt adott le, a végén pedig meccsnyilakat puskázott el. Ennél valószínűleg több kell majd az angoltól, mert Lewis tornáról-tornára elég jó formát hoz, igaz, a stabilitás még mindig nem az erőssége. Jenkins az első fordulós meccsén sem sziporkázott, valószínűleg az egész évben mutatott, ezen a szinten közepesnek számító játékot fog hozni. Ha "Jackpot" lesüllyed erre a szintre akkor egy ki-ki meccs lehet belőle, ha nem, akkor 3-4 leg különbséggel nyerhet.

Ki jut tovább?
Adrian Lewis Terry Jenkins
TippmixPro @ 1.35 TippmixPro @ 2.75

A két angol párharc után egy holland derbi zárja a negyeddöntős küzdelmeket. A világelső Michael van Gerwen az ötszörös világbajnok Raymond van Barnevelddel méri össze tudását. A fiatalabb holland megállíthatatlannak tűnik, megnyerte az Eb-t, majd elsöprő játékkal a Grand Slamet is, és látva az első meccsén mutatott játékát, Skóciába is sikerült átmentenie a jó formáját. "Barney" is magabiztos győzelemmel kezdett, de ahhoz, hogy van Gerwen ellen esélye legyen a továbbjutásra nem elég csak egy erős középszerű teljesítmény. "MvG" folyamatosan 100 feletti átlagot hoz, ha valaki nem tud vele lépést tartani, akkor nem nagyon lehet sansza a győzelemre.

Ki jut tovább?
Raymond van Barneveld Michael van Gerwen
TippmixPro @ 4.35 TippmixPro @ 1.14