Premier League

Kőkemény meccs előtt az Arsenal

  • hatharom.com

A sérülésekkel tizedelt Arséne Wenger együttese a West Bromwich Albion otthonába látogat szombaton a Premier League-ben.

Szenvedős meccs vár az Arsenalra Birminghamben.

Ha valamely csapatnak jót tett, hogy kéthetes szünetre vonulhatott a válogatott mérkőzéseknek köszönhetően, akkor az Arsenal együttese volt. Az Ágyúsok a pihenő előtt ugyanis a Bayern München otthonában szenvedtek 5-1-es vereséget, majd az észak-londoni rangadón, a Tottenham ellen mindössze 1-1-es döntetlenre voltak képesek az Emirates Stadionban.

Arséne Wengernek tehát volt ideje rendet tenni a fejekben, azonban a sérültek száma továbbra is nagy a vendégeknél, hiszen Jack Wilshere, Tomas Rosicky, Danny Welbeck, Aaron Ramsey, Alex Oxlade Chamberlain és Theo Walcott sem áll az ősz hajú mester rendelkezésére a hétvégi bajnokin, avagy ismét egy felforgatott csapattal kell kiállni az Arsenalnak. Ráadásul az sem a vendégek malmára hajtja a vizet, hogy a londoniaknál rengeteg a francia játékos, akiket igen érzékenyen érintett a múlt pénteki párizsi terrorcselekmény. Laurent Koscielnyt nagyon maga alatt van, Wenger vélhetően nem szavaz bizalmat a 30 éves védőnek, és várhatóan Olivier Giroud is kimarad hasonló okok miatt. Ezek tükrében pedig roppan tartalékos lesz az Arsenal, vagyis a West Bromnak jó esélye van arra, hogy meglepje a fővárosi gárdát.

[1988839] 2015-11-21 16:00:00 West Bromwich Albion - Arsenalx

A hazaiak mindössze három játékosukra nem számíthatnak, mivel Ben Foster sérülés, Gareth McAuley eltiltás, míg Serge Gnabry a két klub megállapodásának értelmében nem léphet pályára anyaegyesülete ellen a hétvégén. Ennek köszönhetően gyakorlatilag Tony Pulis a komplett csapatát bevetheti az Ágyúsok ellen, ami jó ómen a kék-fehérekre nézve.

Ám a hazaiak nincsenek túl jó formában, hiszen legutóbbi hét találkozójukból ötöt is elbuktak, otthoni környezetükben az egyik leggyengébbnek számítanak a Premier League-ben, az Arsenal mostanság rendre elveri a birminghami együttest, ráadásul az Ágyúsok a legutóbbi 12 idegenbeli bajnoki találkozójuk közül 10-et is megnyertek.

Perpillanat tehát egy abszolút háromesélyes találkozóra van kilátás a Hawthorns Stadionban, ahol véleményünk szerint a mindkét csapat szerez gólt fogadási opció lehet a legbiztosabb tipp a találkozóra, ami egyébiránt a felek legutóbbi hét birminghami találkozójából hatszor is előfordult.

Mindkét csapat szerez gólt? - a     szorzói
Igen Nem
1.80 1.80
[1988839] 2015-11-21 16:00:00 West Bromwich Albion - Arsenalx;