Tenisz

Babos utolsó szezonbeli meccsén tornagyőzelem a tét

  • hatharom.com

A magyar játékos a japán Misaki Doi ellen lép pályára a vasárnap reggeli tajpeji torna döntőjében.

A legjobb magyar játékosunk, Babos Timi elég hosszúra nyújtotta az ázsiai szezont, a kínai tornák után ugyanis még bevállalta a thaiföldi és a tajvani szereplést is. Meglett ennek a gyümölcse, utóbbi helyszínen nagyszerű játékkal döntőbe verekedte magát. Ellenfele az első kiemelt Misaki Doi lesz, aki szintén remek formának örvend, néhány héttel ezelőtt első WTA-tornagyőzelmét ünnepelhette Luxembourgban.

Timi a Kirsten Flipkens ellen 6:3, 7:6-ra megnyert elődöntő után a következőt nyilatkozta a babostimea.hu-nak: "Elég magas színvonalú játék volt. Egy brék volt az egész meccs során, ez magáért beszél. Ma sokkal jobban játszottam, mint tegnap. Szerintem most játszottam a legjobban az egész hét során. Nagyon örülök, persze!!! Tudtam, hogy Flipkens nagyon jó játékos, rengeteg jó eredménye volt gyors felületű pályán. Nehéz meccsre számítottam. Érdekesség, hogy egész héten együtt ütöttünk be. Ma reggel is így volt. Mondhatnám, hogy kiismertem a játékát, de ez így nem igaz :)) Vicces és érdekesség! Összességében nagyon jól szerváltam mai is, az alapvonalról is tudtam érvényesülni. A saját játékomat tudtam hangsúlyosabbá tenni, nem hagytam, hogy ő használja a sok nyesését, hogy a hálóra jöjjön. Úgy érzem, hogy ő is jól játszott és én is jól játszottam. Boldog vagyok, főleg a második szettel! Ott végig lehettek volna sanszaim, igaz bréklabdáig csak egyszer jutottam el. Ott nagyon jól játszott, de higgadt tudtam maradni. Aztán egy nagyon jó, összeszedett rövidítéssel meg tudtam nyerni a meccset. Dojjal játszok holnap, biztos, hogy nagyon nehéz meccs lesz. Az év utolsó mérkőzése, most is mindent megteszek a győzelemért! Remélem, hogy ez a jó sorozat és a jó játék kitart holnap is:)) Az biztos, hogy mindent megteszek, hogy ez sikerüljön. Aztán meglátjuk, mire lesz elég! Köszi szépen Mindenkinek a Drukkolást!!! Még egy meccs van hátra, szurkoljatok tovább!!!” 

Ki nyeri a döntőt?
Misaki Doi Babos Timea
TippmixPro @ 1.55 TippmixPro @ 2.20

Doi ellen is kulcs lesz Babos adogatása, a japán lánynak ugyanis a szervája a legsebezhetőbb, ellenben kiválóan fogad. Balkezességéből adódóan különösen kellemetlen ellenfél, ehhez társul még az ázsiai játékosokra jellemző szívósság. Érdekes meccs lesz, ütőerőben egyértelműen Timi a jobb, de nagyon okosan és türelmesen kell játszania, ha győzni akar. 

A legjobb tenisz-tippekért látogass el a logibet.com-ra!