El Clásico

Meglepetést szimatolunk Madridban!

Több tippet is megfogalmaztunk a Real Madrid-Barcelona csúcsderbire, ahol szerintünk nem nyer a favorit.

A 2015/16-os szezon első El Clásicóját rendezik szombaton este, és hiába még csak a 12. fordulóban járnak a La Liga küzdelmei, a bajnokság végkimenetele szempontjából sorsdöntő lehet, ha a katalán csapat elhozza mindhárom pontot a fővárosból. Merthogy sokáig fej-fej mellett haladtak a gárdák, ám Benítez csapata botlott Sevillában, így Luis Enrique fiai jutottak előnyhöz. Az elmúlt években nem sok sikerélmény jutott a Barcelonának Madridban, ám szerintünk ez most másképp lesz.

TippmixPro
  1 x 2
Real Madrid-Barcelona 2.40 3.40 2.70

Kezdőcsapatok

Jól jött a válogatott szünet miatti pihenő a Real Madridnak, hiszen a játékuk igencsak kezdett akadozni. Habár a PSG-t még nagy nehezen legyűrték a Bajnokok Ligájában, a Sevilla ellen azonban csalódás volt Ronaldóék játéka. A Blancók fanatikusai joggal reménykedhetnek benne, hogy ez csak egyszeri kisiklás volt, hiszen a Real Madridnak továbbra is a legjobb a gólkülönbsége, és a második legkevesebb gólt kapta a védelmük. Ez sokak szerint elsősorban a parádésan védő Keylor Navasnak köszönhető, aki a madridiak legnagyobb örömére ismételten elfoglalhatja a helyét a csapat kapujában. Mint ahogyan nem volt súlyos Sergio Ramos sérülése sem, így a sevillai ollózós gólba belesérült hátvéd ott lehet a kezdőcsapatban. Október után pályára léphet Karim Benzema is, aki hol sérülése, hol pedig zsarolási ügye miatt hiányzott a csapatból, ám a francia támadó a játékhiány miatt aligha fog kezdeni Bale és CR7 mellett. Az előzetes kezdők alapján Isco vagy James Rodríguez futhat majd ki a pályára a mérkőzés elején, míg a középpályán a Modric-Casemiro-Kroos trió kezdhet.

[2030194] 2015-11-22 20:00:00 Real Madrid - Barcelonax

Lényegesen nagyobb és fontosabb kérdőjelek vannak a Barcelonánál, ahol természetesen Messi és Rakitic állapota a legfőbb téma. Habár a Neymar-Suárez duó elég jól pótolta az argentin támadót, a csapatnak nagy szüksége lesz Messi játékára a Bernabeúban, nélküle ugyanis valószínűleg 4-4-2-es felállást kell választania Luis Enriquének. Biztos információk egyelőre nincsenek azzal kapcsolatban, hogy Messi milyen állapotban lesz szombat estére, de a legtöbb fórum és sajtóorgánum a kezdőbe jelöli Bolhát, így számolhatunk azzal, hogy szélsőséges esetben akár 90 percet is játszhat Messi. Rakiticet azonban csak a padra jelölik az előzetes kezdők, így az MSN trió mögött Iniesta, Mascherano és Busquets tömheti labdákkal a támadókat. "Keveset láttam edzeni. A hírek és a benyomások jók. Ma és holnap meglátjuk, hogy hogyan érzi magát és milyen állapotban lehet szombatra. Nagyon bízunk benne, hogy játszhat, számunkra életbevágóan fontos lenne. Ha Leo jól van, erősebbek vagyunk. De ha nincs a pályán, akkor is rendelkezünk olyan kerettel, amivel fel tudjuk venni a harcot velük" - nyilatkozta Iniesta Messiről. Mint azt a rutinos középpályás elmondta, tökéletesen kell játszania a Barcelonának, ha nyerni szeretne a Bernabeúban.

Múltbéli statisztikák

Ha El Cláscio, akkor mindenkinek elsőre a "mindkét csapat szerez gólt" opció jut eszébe, amely egy igencsak népszerű tipp a sportfogadók körében. Ami az összes sorozatban lejátszott találkozókat illeti, valóban eléggé meggyőző a statisztika, a két csapat utolsó 18 meccsén jött a BTS-opció, utoljára 2011-ben csúszott be egy 2-0-s Barca-győzelem a Bajnokok Ligája elődöntőjében. Két éve a Barcelona oda-vissza le tudta győzni a bajnokságban a Realt, ám ezt leszámítva nem túl gyakori eredmény Madridban a Barca-siker. Az örökmérleg is madridi fölényt mutat, a fővárosban 85 bajnokiból 52-t nyert meg a Real és 18-at a Barcelona, a gólkülönbség pedig 179:99 a Real javára.

[2030194] 2015-11-22 20:00:00 Real Madrid - Barcelonax;

Oddsmozgások

Mint arról korábban beszámoltunk, a Real Madrid szorzója (egy ilyen óriási rangadóhoz képest legalábbis) rohamléptekben nő, aminek valószínűleg Messi játéka az oka. Jelenleg a sokszor említett online bukmékernél 2.50-ért tehetjük a Madrid sikerét, holott az odds két hete még csak 2.05 volt. A Barcelona esetében nyilván az ellentét figyelhető meg, amíg november 2-án még 3.30-ért mérték a katalánok sikerét, addig jelenleg csupán 2.75. A döntetlen szorzója nagyjából a helyén maradt.

Tippünk

Röviden összefoglalva: mi esélyesebbnek tartjuk a Barcelonát még Madridban is. Hiába van remek védelme idén a Realnak, Messi visszatérésével a katalánok új erőre kaphatnak. Ennek fényében több tippet is ajánlunk a mérkőzésre.

A hatharom.com tippjei a Real Madrid-Barcelonára
Háromesélyes tippünk Barcelona TippmixPro @2.70
A mi tutink Mindkét csapat szerez gólt TippmixPro @1.40
A mi lutrink Barcelona mindkét félidőben szerez gólt TippmixPro @2.80
A mi pontos végeredményünk 2-1 Barcelona TippmixPro @9.00

A mérkőzést szombaton este ÉLŐ szöveges tudósításban közvetítjük oldalunkon!

[2030194] 2015-11-22 20:00:00 Real Madrid - Barcelonax;
2015-11-21;87
2015-11-22;87
2015-11-23;87
185816