Tenisz-vb

Nadal veretlenül juthat az elődöntőbe

  • hatharom.com

A spanyol klasszis, ha pénteken legyőzi David Ferrert is, akkor veretlenül jut be a világbajnokság elődöntőjébe.

Profi tenisz tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Pénteken az Ilie Nastase csoportban is véget érnek a küzdelmek. A spanyol házirangadónak, Rafael Nadal és David Ferrer között már nem lesz tétje, előbbi ugyanis a két győzelmével biztos továbbjutó, utóbbi pedig a két vereségével biztosan búcsúzik Londontól. Már az is eldőlt, hogy "Rafa" az első helyen lép tovább és szombaton a világelső Novak Djokoviccsal kell megmérkőznie az elődöntőben.

Rafa Nadal-David Ferrer
Hatharom-tipp: Játszmák száma - 2
TippmixPro @ 1.40

Ferrer két kétszettes vereséget szenvedett, de egyáltalán nem játszott rosszul. Twitteren már elköszönt az idei szezontól, nagy kérdés, hogy mennyi kedve, energiája maradt még erre a tét nélküli meccsre. Nadal kettőben intézte el Stan Wawrinkát és Andy Murrayt is, ami még úgyis nagy szó, hogy minkét ellenfele messze nem játszott csúcsformában. 

A 14-szeres Grand Slam-bajnok spanyolnak egyértelműen az lenne a legjobb, ha egy rövid meccset játszanának, semmi értelme belemennie egy gyötrelmes döntő szettes küzdelembe, miközben másnap Djokovics ellen kell pályára lépnie. Oda kell a frissesség és a kipihent fej. Eddig megfigyelhető egyébként a világbajnokságon, hogy az első szett elvesztése után sokkal könnyebben elengedik a másodikat. A lejátszott 10 mérkőzésből nyolc alkalommal két játszmában dőlt el a csata. Bár a két hispánra a hatalmas küzdés jellemző, most mégis úgy véljük, hogy az első felvonást megnyerő játékos a másodikat is behúzza. 

Nadal és Ferrer legutóbbi öt összecsapása
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Monte Carlo Salak Nadal 6:4, 5:7, 6:2
2014 Roland Garros Salak Nadal 4:6, 6:4, 6:1, 6:0
2014 Monte Carlo Salak Ferrer 7:6, 6:4
2013 Világbajnokság Kemény Nadal 6:3, 6:2
2013 Párizs Kemény Ferrer 6:3, 7:5