Arsenal

Megviselték a párizsi támadások a játékosomat - Wenger

Arséne Wenger elmondta, nem fogja játszatni Laurent Koscielnyt a WBA ellen, ha a játékos még nem áll készen.

Igen érzelemdús mérkőzést játszott egymással kedden este Anglia és Franciaország. A párizsi terrortámadást követően néhány nappal a találkozón nem az eredmény volt a legfontosabb, sokkal inkább a szolidaritás és a tiszteletadás. A mérkőzésen egyetlen sárga lapot sem kellett kiosztani, indulatoktól mentes, szomorú hangulata volt a találkozónak. Az 57. percben beállt Lassana Diarrát például vastaps fogadta még az angolok részéről is - a középpályás unokatestvére is az áldozatok között szerepelt. Természetesen a francia futballistákat különösen is mélyen érintette a tragédia, többen nem tudtak a meccsre fókuszálni igazán.

Nincs ez másként az Arsenal védőjével, Laurent Koscielnyvel sem, aki habár nem párizsi születésű, rendkívül megviselték a pénteki történések. "Mindenki láthatta, nem volt igazán önmaga Anglia ellen, nagyon mélyen érintették őt a történések. Amennyiben nem áll készen, természetesen nem fogom erőltetni a játékát" - nyilatkozta az Arsenal mestere.

Arséne Wenger jelen volt a Wembley Stadionban kedd este, és elmondta, hálás az angol szurkolóknak. "Szeretném megköszönni a teljes angol közösségnek, akik tisztelettel adóztak az elhunytak iránt. Nem voltam messze a történésektől, de szörnyen sokkoló belegondolni abba, hogy a saját honfitársaidban mekkora gyűlölet uralkodhat. Túl kell lendülnünk és pozitívan reagálnunk. A legfontosabb, hogy eltereljük kicsit az emberek figyelmét a történésekről." A francia tréner szerint a német rendőrség túlreagálta a hannoveri fenyegetéseket, nem kellett volna elhalasztani a német-holland mérkőzést. "Sajnos túlzott volt a reakció Németországban, amit a veszélyérzet szült. Mi annyit tehetünk csak, hogy folytatjuk a munkánkat és igyekszünk pozitívan reagálni a történésekre. Nem állhat meg az élet" - fejezte be mondandóját a 66 éves tréner.

Az Arsenal hétvégén Birminghambe látogat, ahol Wenger csapata az utolsó négy bajnokijából hármat megnyert. Az Ágyúsok sikerére ezúttal 1.50-ért fogadhatunk a    -n.