Tenisz-vb

Murray vs Nadal - tét a továbbjutás!

  • hatharom.com

A tenisz World Tour Finals szerdai játéknapjának slágermeccsén Andy Murray és Rafael Nadal méri össze tudását.

Profi tenisz tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Az Ilie Nastase névre hallgató csoportban a hazai kedvenc Andy Murray és a spanyol Rafael Nadal is győzelemmel kezdte a világbajnokságot, így most a második fordulóban számukra már a továbbjutás lesz a tét. Az már más kérdés, hogy nem biztos, hogy a legszerencsésebb csoportelsőnek lenni, hiszen a másik kvartettben úgy tűnik a világelső Novak Djokovics lesz a második. Matekozásnak azonban nincs helye, a biztos továbbjutás fontosabb, mint rámenni a második helyre, csak azért, hogy elkerüljék a bombaformában ütögető szerbet. A brit egyébként David Ferrert múlta felül az első meccsen, míg a mallorcai Stan Wawrinkát intézte el.

Ki nyeri a meccset?
Andy Murray Rafael Nadal
TippmixPro @ 1.50 TippmixPro @ 2.25

Nadalnak olyan nagyon nem kellett megizzadnia, svájci riválisa 35 ki nem kényszerített hibát ütött, amivel esélye sem volt szorossá tenni a meccset. Murray ezzel szemben egy remekül játszó Ferrert győzött le két szettben. Valószínűleg ezért is tartják a skótot a meccs favoritjának. 

"Rafának" egyébként sem tartozott soha a kedvenc ellenfelei közé a brit, mostani formájában pedig pláne szörnyű match up számára. Murray alig ad ingyen pontot, a pályáról borzasztó nehéz letolni, ugyanakkor, ha támadásba lendül, akkor nehéz mit kezdeni vele. Teljesen más meccsre számíthat Nadal, mint Wawrinka ellen, ott néhány ütés után rendre jött a hiba a helvéttől, a brit ellen viszont meg kell majd csinálnia a pontokat, ami nem egyszerű feladat. 

Még a tavasszal Madridban találkoztak legutóbb, akkor Murray sima kettőben nyert, ami kisebb meglepetésnek számított, hiszen Nadal felségterületén, salakon játszottak. Azóta a hispán sokkal jobb formába lendült, de még mindig van hova fejlődnie, a britnek pedig esze ágában sincs dobni ezt a tornát a Davis Kupa-döntő miatt. 

Murray és Nadal legutóbbi öt összecsapása
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Madrid Salak Murray 6:3, 6:2
2014 Roland Garros Salak Nadal 6:3, 6:2, 6:1
2014 Róma Salak Nadal 1:6, 6:3, 7:5
2011 Tokió Kemény Murray 3:6, 6:2, 6:0
2011 US Open Kemény Nadal 6:4, 6:2, 3:6, 6:2