El Clásico

A Barcelona várható kezdőcsapata

A goal.com felvázolta a katalán csapat lehetséges kezdő tizenegyét, Leo Messi játékától függően.

Szombaton kora este rendezik a spanyol bajnokság idei szezonjának legnagyobb rangadóját, a Real Madrid-Barcelonát. Az elmúlt hetek legnagyobb kérdése az volt, vajon pályára léphet-e Leo Messi és ha igen, akkor kezdőként számol-e vele Luis Enrique vagy sem. A goal.com tervezett kezdőcsapata szerint ha Messi játszik, háromcsatáros játékot játszik a katalán gárda, nélküle azonban vélhetően 4-4-2 lesz a felállás.

   
  1 x 2
Real Madrid-Barcelona 2.40 3.40 2.70

Az argentin zseni immáron teljesértékű edzéseket végez, de egyelőre kérdéses, hogy a padon kezdi-e a Clásicót vagy pedig a pályán. Közel két hónap kihagyás után játékba kell lendülnie, nem valószínű, hogy erőállapota elegendő 90 percnyi kőkemény futballra. A katalán gárda az elmúlt hetekben főleg Neymarnak és Suáreznek köszönhette pontjait, akár El Haddadi, akár Sandro Ramírez kezdett a duó mellett, képtelen volt betalálni egy mérkőzésen is. A két támadó 1224 játékperc alatt nulla gólt lőtt, míg Neymar esetében 1255 perc alatt már 13 gól is összejött. Így az egyik forgatókönyv szerint Andrés Iniesta játszhat a két dél-amerikai támadó mellett.

Egy másik formációban Sergi Roberto és Iniesta lenne a két szélső középpályás, míg Busquets és a várhatóan felépülő Rakitic lennének középen. Ezt a felállást egyébként már próbálgatta Luis Enrique a korábbi mérkőzéseken. Amennyiben viszont sem Messi, sem pedig Rakitic nem lesz bevethető szombaton, valószínűleg Iniesta marad a középpályán és ebben az esetben El Haddadi vagy Sandro mégis kezdhet.

A legoptimálisabb forgatókönyv nyilván az lenne a katalán fanatikusoknak, ha Messi és Rakitic is újra bevethető lenne, ebben az esetben nem is kérdés, hogy milyen kezdővel áll ki Luis Enrique. A goal.com szerint még a védelem közepén elképzelhető még változás, hiszen Jeremy Mathieu tavaly gólt szerzett a Real elleni rangadón, míg akár Thomas Vermaelen is kezdhet Gerard Piqué mellett, de a legvalószínűbb bekkpár a Piqué-Mascherano.

A csúcsmérkőzést szombaton délután ÉLŐ szöveges tudósításban közvetítjük oldalunkon!

[2030194] 2015-11-22 20:00:00 Real Madrid - Barcelonax;