Vízilabda

Románveréssel kerülhetünk közelebb a Szuperdöntőhöz

  • hatharom.com

A Benedek-csapat kedden Romániát fogadja a vízilabda Világliga A-csoportjában.

Papíron egy újabb edzőmeccs áll előttünk.

Pazarul kezdte az idei Világligás szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott, hiszen egy roppant tartalékos kerettel is 17-10-re múlta felül Grúziát. Kedden már egy fokkal nehezebb ellenfél vár Benedek Tibor csapatára, hiszen keleti szomszédunk, Románia látogat Kecskemétre.

A mai román válogatott nem képvisel túl nagy játékerőt, viszont egyértelmű, hogy nem szabad félvállról venni ellenfelünket. Ennek köszönhetően szövetségi kapitányunk több rutinos pólósát is meghívta a hétközi mérkőzésre, s noha jó pár sztárjátékos nem lesz ott a kecskeméti uszodában a hét második napján, még így is olyan játékerőt képvisel a jelenlegi válogatott, hogy könnyedén két vállra kell fektetnünk Romániát.

Magyarország kerete Románia ellen:
Kapusok: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence, Salamon Ferenc, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Kovács Gábor (mind A-Híd-OSC-Újbuda), Mezei Tamás, Vámos Márton, Jansik Dávid (mindhárman Szolnoki Dózsa-Közgép), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo), Tóth Márton (FTC-PQS Waterpolo), Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs (ZF-Eger)
Szövetségi kapitány: Benedek Tibor.

A gárda egyébiránt ezen találkozó előtt is Szolnokon készült, ahol a helyi csapattal mérkőzött meg, méghozzá három alkalommal is. Ami nem egy rossz ómen, hiszen a csapat így kellőképp fel tudott pörögni a románok elleni mérkőzésre.

"Jól sikerült a három edzés, legalább olyan jól, ha nem jobban, mint az előző három. A mérkőzéseket az jellemezte, hogy nagyon jól kezdtünk mindig, nagyon magabiztosan és határozottan játszottunk és aztán a végére elfáradtunk, az emberelőnyeink az utolsó negyedben általában nem is nagyon sikerültek, ezen mindenképpen javítanunk kell, a keddi mérkőzésre. A csapattal száz százalékig meg vagyok elégedve, nagyon küzdöttek. A románok ellen természetesen nyerni szeretnénk." - mondta Benedek Tibor szövetségi kapitány a felkészülésről és az előttünk álló mérkőzésről a vlv.hu-nak.

A sikerre nagy esélyünk van, hiszen a tavalyi selejtezősorozatban itthon tíz, míg idegenben kilenc találattal múltuk felül a román együttest. Ennek is betudható, hogy a bukmékerek 9,5 gólos favoritnak hozták ki fiainkat a találkozót megelőzően.

Fogadás a mérkőzésre hendikeppel - a     szorzó
Magyarország -9,5 Románia +9,5
1.80 1.80
Az A-csoport állása
# Válogatott M Gy V GA P
1. Görögország 1 1 0 17:3 3
2. Magyarország 1 1 0 17:10 3
3. Grúzia 1 0 1 10:17 0
4. Románia 1 0 1 3:17 0