EURO 2016

Sikerült, kijutottunk az Európa-bajnokságra!!!!!

Kettős győzelemmel, 3-1-es összesítéssel, 44 év után jutott ki a magyar válogatott az Európa-bajnokságra!

Ahogyan sejteni lehetett, Bernd Storck több változást is eszközölt a magyar válogatott kezdőcsapatában az Oslóban nyertes tizenegyhez képest. Ezúttal Priskin Tamás kapta meg az egyedüli ék szerepét, a középpályán pedig a kezdőbe került Nagy Ádám és Lovrencsics Gergő is. Ahogyan Högmo is cserélt egy fontosat, a kezdőbe jelölte a Real Madrid tehetségét, Martin Ödegaardot.

Ezúttal szerencsére elmaradtak a hatalmas norvégok rohamok, a skandináv csapat ugyanúgy ötlettelenül, gyengén támadta Király Gábor kapuját, ahogy három napja Oslbóban. Habár az első nagy helyzetet a vendégek hagyták ki, egy parádés szólót követően gólt Priskin Tamás szerzett. A vezetőgól még tovább nyugtatta a csapatunkat, a norvégok viszont egyre feszültebbek és pontatlanabbak voltak. Inkább volt benne a játékban a második gólunk, mintsem az egyenlítés.  A félidő végére azonban átvették az irányítást a norvégok, egy kapufa révén centikre kerültek az egyenlítéstől Ödegaardék, ám Fülöp Marci ismét velünk volt.

A fordulást követően a norvégok kettőt is cseréltek, Ödegaardot lehozta Högmo mester, míg nálunk Elek Ákos helyére állt Pintér Ádám. A várt rohamok nem is maradtak el, de néhány veszélyes beívelés lehúzásán kívül Király Gábornak nem kellett komolyan játékba avatkoznia. Az 58. percben mindent eldönthettünk volna, ám a kapufa ezúttal a norvégokkal volt, Dzsudzsák jobbal leadott lövése a keresztlécről kifele pattant. Maradtak támadásban a Högmo-legények, de minden kontránk életveszélyes volt, különösen Lovrencsics révén a jobbon vezettünk ígéretes támadásokat. Szerencsénkra az esélyesebbnek kikiáltott norvégok játéka ugyanolyan gyatra volt, mint Oslóban, de természetesen hatalmas dicséret illeti a védelmünket is, amely 90 percen keresztül tökéletesen hatástalanította a vendégek támadásait. A slusszpoén azonban a 83. percben jött, egy szögletet követően Henriksenről bepattant valahogy a labda, ezzel pedig minden eldőlt! Az ünneplés perceit megszakította még egy szépítő találat, éppen az öngólos Henriksen részéről, de ez csak egy pillanatnyi csendet jelentett az boldogság pillanataiban.

A végeredmény tehát itt 2-1 lett, a fantasztikus kettős győzelem pedig azt jelenti, 44 év után ott vagyunk az Európa-bajnokságon. Mindezt egyetlen kapott góllal úgy, hogy mindenki lesajnálta, lebecsülte, temette Bernd Storck csapatát. SZÉP VOLT, FIÚK! Irány Franciaország!!!

[2127951] 2015-11-15 20:45:00 Magyarország - Norvégiax;