Női kézilabda BL

Kell a Fradinak a "lényegtelen" kötelező

  • hatharom.com

A női kézilabda Bajnokok Ligája B-csoportjának 5.fordulójában a még győzelem nélkül álló horvát Podravka Koprivnicához látogat a Ferencváros. Ha a zöld-fehérek hozzák a kötelezőt, jó eséllyel az élen zárhatják a csoportot.

Hendikepes fogadások    
Podravka +6,5 FTC -6,5
1,70 1,90

Jó formában várhatja a vasárnapi mérkőzést Elek Gábor csapata, hiszen a Fradi a Győr legyőzése után a német Thüringert otthon újra két vállra fektette, így két körrel a csoportkör vége előtt két pont az előnye A C jelű négyesben. Vasárnap a Fradi tovább gyarapíthatja pontjai számát, hiszen a kvartett leggyengébb tagjához látogat. A horvát Podravka eddig mindössze egy pontot szerzett, az "odavágón" Szucsánsziék Dabason 12 góllal múlták felül, így jár a "kötelező győzelem" jelző a találkozóra. "Nagyon jó formában vagyunk, de a Bajnokok ligája csoportköréből még két mérkőzésünk van hátra, és mindkettőt meg akarjuk nyerni. A Podravkánál jobb csapat vagyunk, de ezt a pályán is meg kell mutatnunk. A Fleury ellen jövő vasárnap igazi rangadót játszunk, akkor is a győzelem lesz a cél. A sikerekért dolgozunk szorgalmasan minden nap” – mondta a Fradi beállósa, Szamoránsky Piroska.

Egymás elleni
18.10.15 BL Ferencvárosi TC Podravka Koprivnica 28 : 16
16.08.15 felkészülési Ferencvárosi TC Podravka Koprivnica 33 : 30

"A Bajnokok Ligájában nincs könnyű meccs, de nyerni megyünk Horvátországba, hogy véletlenül se érjen minket meglepetés a továbbiakban. Ugyanolyan elszántan készülünk, mint máskor, nem vesszük félvállról az összecsapást, nem becsüljük le az ellenfelet” – tette hozzá a válogatott világbajnoki keretébe 8 csapattársával együtt behívott játékos. Azt azért nem árt hozzátenni, hogy a szabályok értelmében amennyiben a horvát csapat kiesik a csoportkörből, az ellenük játszott eredmények törlődni fognak, így az eredmény azon kívül, hogy nyerni kell, nem igazán számít - bár matematikailag még a Koprivniva is továbbjuthat.

Fogadás a gólok számára    
Kevesebb, mint 51.5 gól Több, mint 51.5 gól
1,75 1,85

A csapatnál érthetően jó hangulat uralkodik mostanában, a további sikerekre pedig garancia lehet, hogy a játékosok és a szakmai stáb tagjai nem elégednek meg az eddig elértekkel - állítja Mészáros Rea. „Ilyen győztes meccsek után nem is lehetne máshogy: nagy az örömünk, de nem szállunk el magunktól, azért dolgozunk, hogy minél tovább ilyen maradjon a hangulatunk. Az eddigi győzelmeket elsősorban a csapatmunkánknak köszönhetjük, és annak, hogy mindig egymásért küzdünk. A saját teljesítményemet eddig négyesre értékelném, de az ötösre törekszem. Támadásban lerohanásból több helyzetet kellene kialakítanom magamnak és a többieknek is, és a védekezésem is javulhat, de hogy miben, az maradjon titok” - mondta a 21 éves beálló.

Az biztos, hogy a Fradi most jó passzban van és mivel nem játszott a hét közben bajnokit, volt ideje pihenni a találkozóra. A bukiknál nem vitás a találkozó kimenetele, a kérdés legfőképpen az lehet, vajon mekkora különbséget lesz képes közé tenni a Ferencváros.

Podravka Koprivnica - FTC-RailCargo-Hungária
Bajnokok Ligája, B-csoport, 5. forduló
Koprivnica, vasárnap, 17.25
Vezeti: Cristina Nastase , Simona Raluca Stancu (románok)I
Tv: Sport1, EHF Tv.
Tabella
1. Ferencvárosi TC 4 3 1 0 118:99 7
2. Fleury Loiret 4 1 3 0 94:92 5
3. Thuringer 4 1 1 2 109:110 3
4. Podravka Koprivnica 4 0 1 3 74:94 1