Magyar válogatott

Egervári változtatást vár csatárposzton

A volt szövetségi kapitány korábban kritizálta Bernd Storckot, amiért a pótselejtező előtt néhány héttel lecserélte a szakmai stábot, ám az olsói meccs után már Egervári Sándortól is kicsúszott egy-két elismerő kijelentés.

Fotó: MTI (arcíhv)

A volt szövetségi kapitány az mno.hu-nak nyilatkozva azt mondta, az első mérkőzés nagy részében azt történt, amit mi akartunk, a norvégok gyengébb produkcióját pedig a rutintalanság számlájára írta. "Ez látszott is a csütörtök esti találkozón, mi érettebb futballt jelenítettünk meg, a mérkőzés 60-70 perce inkább arról szólt, amit mi szerettünk volna, megbecsültük a labdát. Az alkalmazott stratégia, meghozta a győzelmet." - nyilatkozta a szakember.  "Vannak játékosaink, akik mögött már 20, 30, 40 vagy több válogatottság van, ezen a szinten ez nagyon számít, a norvégoknál 10-15-nél több nem nagyon van – mutatott rá Egervári, aki szerint újra elmondta, előzetesen az esélyeinket csökkentő tényezőnek látta Storck teljes stábcseréjét és a rutintalan játékosok, például Kleinheisler szerepeltetését. "A norvégok teljesítménye az ő támadó harmadukban Oslóban nem volt olyan falat rengető, hogy attól tartanunk kéne.Gera Zoltán sárga lapok miatti hiányát meg fogja érezni a válogatott, hiszen az ő jelenléte a pályán megnyugtató a csapat számára."- - tett hozzáEgervári.

Melyik csapat jut ki az Eb-re?x;

A volt kapitány a várható kezdőcsapatról is ejtett néhány szót a lapnak, a szakember szerint Nagy Ádáma kezdőben kaphat helyet vasárnap hazai pályáján, de a csatárposzton is változást vár. Noha az oslói mérkőzésen indokoltnak látta Szalai Ádám szerepeltetését testmagassága miatt, úgy véli, hazai pályán már egy friss Böde Dániel kezdhet.

Hogy végül Storck kikkel képzeli el a ma esti találkozót, azt néhány óra múlva megtudjuk, mindenesetre néhány tippel addig próbáltunk fokozni a várakozást - a továbbjutást illetően a bukmékereknél már toronymagas favorit a magyar válogatott!

[2127951] 2015-11-15 20:45:00 Magyarország - Norvégiax;