Darts

Van Gerwen revánsra készül a belga Hurrikán ellen

  • hatharom.com

A Grand Slam of Darts szombati játéknapján fény derül a felső ági elődöntő párosítására.

Profi darts-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Az utolsó előtti nap egy angol háziderbivel veszi kezdetét. A "C" jelű kvartett két továbbjutója, Michael Smith és Adrian Lewis a legjobb nyolc között is megmérkőzik egymással. A csoportmeccsüket előbbi 5-3-ra nyerte, de ebből messzemenő következtetést ne vonjunk le, főleg, hogy 3-1-es Lewis vezetésről alakult ki a végső eredmény. Mindketten top 10-es játékosok, Smith a rutintalanabb, neki ez még csak a második major negyeddöntője lesz, miközben a riválisa már kétszeres világbajnoknak mondhatja magát, ugyanakkor ennek nagy jelentősége nem lesz, hiszen szinte már minden nagyágyú skalpját begyűjtötte "Bully Boy" és csak a nagy áttörés várat magára. Mindketten jól játszottak a negyeddöntőben, ami különbség volt közöttük, hogy a kiszállókat sokkal jobban dobta Lewis. Annyira kiszámíthatatlan viszont "Jackpot", hogy így egy nap pihenő után, simán benne van a pakliban, hogy teljesen más arcát mutatja. Érdekes mérkőzés lesz, amelyikük jobban kihasználja azt, amikor a hullámtetején van, az lehet a győztes.

Ki jut tovább?
Michael Smith Adrian Lewis
TippmixPro @ 2.25 TippmixPro @ 1.50

Kiválónak ígérkezik az angol rangadó, de az igazi showra az utolsó negyeddöntőben kerülhet sor, amikor is a világelső Michael van Gerwen és a belga Kim Huybrechts lép színpadra. Tavaly ugyanígy a legjobb nyolc között találkoztak, és akkor óriási meglepetésre Huybrechts jutott tovább, ehhez azonban élete meccsét kellett játszani. 104.83-as átlagot hozott, berámolt egy 9 nyilast és 60%-on állt a kiszálló mutatója. Zseniális teljesítmény volt, de lehet, hogy most ennél is több kell, ha ismét elakarja kapni van Gerwent. A holland zseni ugyanis nem viccel, nem akar még egy évet várni a Grand Slam trófeára. Azok után, hogy veretlenül megnyerte a csoportot, a nyolcaddöntőben Steve Beatont is "lemészárolta". Az angol nem is játszott rosszul, de "MvG" 109-es átlagával esélye sem volt konkurálni. Huybrechts és van Gerwen néhány napja már megmérkőztek a csoportküzdelmek alatt, akkor is pattanásig feszült volt a helyzet. A hollandnak sikerült visszavágnia, de nyilván úgy lenne igazán édes a bosszú, ha az egyenes kieséses szakaszban venne revánsot. 

Ki jut tovább?
Michael van Gerwen Kim Huybrechts
TippmixPro @ 1.14 TippmixPro @ 4.30

 

Huybrechts tavalyi 9 nyilas kiszállója: