EURO 2016

Skandináv összecsapás az Eb-ért

Az elmúlt években Dánia uralta a párharcot, ám az esélyek alapján Ibráék Eb-szereplése várható.

Európa figyelme jelenleg a párizsi terrortámadás körül forog, a tragikus események árnyékában azonban pályára kell lépnie szombat este négy csapatnak is, vasárnap este pedig a magyar válogatott fogadja a norvégot. Az UEFA így nyilatkozott: "Az UEFA mélységes döbbenettel és szomorúsággal fogadta a tragikus párizsi esemény híreit, s támogatásáról és együttérzéséről biztosítja Franciaországot és a szörnyű merénylet áldozatait". Vélhetően a mérkőzések gyászszünettel kezdődnek majd, illetve a játékosok fekete karszalagot viselhetnek.

A futball tehát most messze nem a legfontosabb, ám Svédország és Dánia válogatottja mérkőzése nagy izgalmakat ígér. Egyértelműen a sárga-kékek várhatják optimistábban a pótselejtezőt, számukra kisebb csalódás a bukás, hiszen nehezebb csoportban voltak, mint a dánok. Ám Ibráék hazai pályán sem az oroszokat, sem az osztrákokat nem tudták legyőzni, így be kellett érniük a harmadik hellyel. Természetesen a legnagyobb figyelem Ibrán lesz, aki remek idényt tudhat maga mögött, ám a svéd szövetségi kapitány, Eric Hamren szerint szó sincs arról, hogy egyemberes lenne a gárda: "Nagyon fontos számunkra Ibra, ő az egyetlen igazi világklasszis játékosunk. Azonban ő sem nyerhet egyedül meccseket, csapatként kell legyőznünk Dániát."

[2127945] 2015-11-14 20:45:00 Svédország - Dániax

Azt a Dániát, amely igen gyenge teljesítménnyel hozta le a selejtezősorozatot. Idegenben csupán Szerbiában tudtak nyerni, így Albánia mögött a harmadik helyen végeztek az ötfős I-csoportban. Ami viszont reménysugár lehet Morten Olsen csapatának, az a két válogatott egymás elleni mérlege az elmúlt években. Dánia ugyanis nem csak megnyerte az elmúlt négy meccsét Svédország ellen, de gólt sem kapott egyszer sem. A legemlékezetesebb meccsüket az évezredben talán a 2004-es Eb-csoportmeccs,  amikor is a 2-2-es döntetlen az olasz csapat kiesését jelentette. Érdekes egybeesés, hogy a mostani találkozót éppen egy olasz bíró, Nicola Rizzoli fogja vezetni.

[2127945] 2015-11-14 20:45:00 Svédország - Dániax;

Úgy véljük, jelenleg jobb erőkből áll Svédország, mint Dánia, ráadásul a dánok idegenben ritkán vernek még igazán erős együttest. A hazai győzelem nagyon jól fizet, így mi a voksunkat Ibráék mellett tesszük le.

hatharom.com-tipp: Svédország
TippmixPro @2.38
[2127945] 2015-11-14 20:45:00 Svédország - Dániax;