Darts

Összejöhet a Taylor-Barney klasszikus

  • hatharom.com

A Grand Slam of Darts pénteki játéknapján az alsó ági negyeddöntőkre kerül sor.

Profi darts-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Gary Anderson és James Wade helyett a két csoport második, a walesi Mark Webster és a holland Raymond van Barneveld játszik az elődöntőér az alsó ág egyik negyeddöntőjében. Ezzel el is árultuk, hogy mindketten egy-egy meglepetést okoztak, a nagyobb szenzáció Webster sikere volt, aki a regnáló világbajnokot ütötte ki, igaz, kellett ehhez az is, hogy a skót riválisa rossz lábbal keljen fel, de természetesen ez semmit nem von le a walesi érdemeiből. Barney kalandosabb győzelmen van túl, a mérkőzés nagy részében hátrányban játszott, ám egy zseniális taktikai húzásnak köszönhetően - szándékosan elkezdte húzni az időt, amivel teljesen kiborította az ellenfelét -, 4-7-ről zsinórban hat leget nyerve 10-7-re megfordította a találkozót. Tömegben egyikük sem hozott klasszis szintet, a kiszállóknál viszont jól teljesítettek, különösen "Webby", akinek a 10 leg lezárásához csupán 14 (!) nyílra volt szüksége. Ez 71%-os hatékonyság, ami zseniálisan jó, ezzel borzasztó nehéz konkurálni. A kérdés, hogy ezt a folytatásban is tudja-e tartani, mert, ha igen, akkor legyőzheti a holland riválisát. Nem lenne ez óriási meglepetés, hiszen 5-5 az egymás elleni mérlegük, ráadásul a két világbajnoki meccsüket a walesi húzta be, még 2010-ben és 2013-ban. Ami közös bennük, hogy mindketten az elitbe próbálnak visszakapaszkodni, ehhez pedig egy elődöntő, vagy akár döntő jó kis lökést adhat. 

Ki jut tovább?
Mark Webster Raymond van Barneveld
TippmixPro @ 2.55 TippmixPro @ 1.40

A két legenda 72. párharca is összejöhet. - Fotó: pdc.tv

A másik negyeddöntő, Robert Thornton és Phil Taylor ütközete kevesebb izgalmat tartogat, bár az ötszörös bajnok a Terry Jenkins elleni nyolcaddöntőjében is gondoskodott arról, hogy a szurkolói ne legyenek túl nyugodtak. Taylor 0-4-gyel kezdte a találkozót, és már a bukikat is elbizonytalanította, hogy ő a meccs favoritja. Végül könnyedén fordította meg a találkozót, de hasonló hullámzás nem biztos, hogy a későbbiekben is belefér. A 91.67-es átlag kifejezetten gyenge ezen a szinten, ugyanakkor ezt 75 környékéről építette fel, tehát a mérkőzés nagy részében jól dobta a tömeget. Thornton teljesen más meccset játszott, ő éppen a jó kezdésének, vagy Robbie Green bealvásának (attól függ melyik szemszögből nézzük) köszönhette a továbbjutását. 4-0-al indított, ami kitartott a végéig, igaz, borzasztóan szorongatta őt az angol ellenfele. Thornton egész tornán egy szolid játékot hoz, a szoros helyzeteket jól oldotta meg, de Taylor legyőzéséhez ennél több kell. Ez lesz a 24. meccsük, 17-6-ra a szigetországi legenda vezet, találkoztak egyébként már a döntőben is itt Wolverhamptonban, akkor 16-6-ra mészárolta le a skótot "The Power". Ekkora különbségre most nem számítunk, de Taylor az egyértelmű favoritja a meccsnek.

Ki jut tovább?
Robert Thornton Phil Taylor
TippmixPro @ 3.45 TippmixPro @ 1.22