Bulvár

Oscar-díjat nyerhet a Saul fia

Címkék:

A bukmékerek szerint a Saul fia messze a legesélyesebb a legjobb külföldi film címére.

Sorra nyeri a rangosabbnál rangosabb díjakat Nemes Jeles filmje, a Saul fia. Legutóbb Amerikában díjazták a művet, de kapott már elismerést Belgiumban és ami a legfontosabb, Cannes-ban is. Magyarország igen korán, már júniusban bejelentette, hogy jelölik a legjobb külföldi film díjára a Saul fiát, és nagyon úgy tűnik, eséllyel pályázik a végső győzelemre.

Az egyik elismert filmes szaklap szerint Nemes műve a legnagyobb esélyese a kategóriának, de egyesek már a legjobb filmek között is titkos befutóként emlegetik. A legjobb film díjáért a Saul fiának olyan vetélytársakkal kell szembenéznie, mint Steve Jobs életéről szóló film, a Leonardo DiCaprio nevével fémjelzett The Revenant vagy éppen a már magyar mozikban is bemutatott Mentőexpedíció.

Melyik lesz a legjobb film?
Spotlight 4.00
The Revenant 5.00
Joy 7.00
Carol 10.00
Steve Jobs 12.00
Room 17.00
The Martian 15.00
...  
Saul fia 67.00
Mad Max 67.00
Star Wars 81..00
Spectre 151.00

Habár a legfontosabb kategóriában nehéz elképzelni, hogy végül a magyar mű nyerjen, a legjobb film kategóriájában jelenleg az egyik bukméker által megadott 52 filmből kizárólag a Saul fia idegennyelvű. A büszkeségünk egyébként olyan versenytársakat előz meg magasan, mint az új Star Wars, a Mad Max vagy éppen a legújabb James Bond-film, a Spectre. A bukméker egyébként nem csak a Saul fiát tartja lehetségesnek az Oscarra, de 101-szeres oddsért fogadhatunk Röhrig Gézára is, hogy megelőzi Michael Fassbendert, DiCapriót, Jake Gyllenhaalt Johnny Deppet, Michael Caine-t és Matt Damont is a legjobb férfi főszereplőnek járó díjért.

Az Akadémia december végén tesz közzé egy kilenc filmből álló rövidített listát, majd január 14-én derülnek ki a döntősök, február 28-án pedig átadják a díjakat is.

Ahogyan tavaly, több tippmesterünk is kiemelt figyelemmel várja a 88. Oscar-gálát, melyről január végén esélylatolgatásokat olvashattok, a Logibet-en pedig tippeket is kaphattok az eseményre.