Utánpótlás

Hamar reagáltunk, nagyot kaszáltunk

A bukmékerek igen lassan reagáltak a sajnálatos hírre, az U21-es csapat egy része gyomorfertőzést kapott Izraelben.

Csütörtökön este Oslo mellett a sportfogadók többsége Izraelre is figyelt, hiszen a fogadóirodáknak köszönhetően nem akármilyen értéket találhattak az éber játékosok. Történt ugyanis, hogy a fontos U21-es Európa-bajnoki selejtező előtt nyolc játékos és hat stábtag vírusos gyomorfertőzést kapott, így felmerült a halasztás lehetősége is. Az UEFA illetékesei végül úgy határoztak, le kell játszani a mérkőzést, amelyre Robert Kilin mindössze egy mezőnyjátékos cserét tudott nevezni.

Habár a hiányzók névsorára csak később derült fény (többek között Bese Barnabás, Bobál Dávid, Gera Dániel, Varga Szabolcs és Mervó Bence is a betegek közt szerepelt), lehetett sejteni, hogy ilyen összetételben nincs sok esélye a magyar csapatnak az izraeli ellen. A helyzetet súlyosbította, hogy több játékos is rosszullétre panaszkodott meccs közben, a félidőben Botka Endrét is emiatt kellett lehoznia a trénernek.

"Óriási hibákat követtünk el a középpályán, sok labdát adtunk el, és az ebből indított kontrákból kaptuk a gólokat. Természetesen hátráltatta a csapatot a gyomorfertőzés, de nem szabad erre fogni a vereséget, a legnagyobb baj az volt, hogy nem azt játszottuk, amit előre megbeszéltünk. Nem álltunk az emberek mellé, hiányzott a koncentráció a játékunkból, hiába voltak jó pillanataink is, alapvetően nem voltam elégedett a látottakkal. A görögök ellen sokkal jobban kell futballoznunk hétfőn" - nyilatkozta Robert Kilin a meccs után.

Ami azonban a legérdekesebb volt, az a fogadóirodák lassú reakciója. Az nem meglepő, hogy a     azonnal lekapta a szorzóit a hír hallatán, ám a külföldi bukmékereknél csak nagyon lassan kezdték el csökkenteni Izrael szorzóját, így több tippmesterünk (köztük seniorunk, mr.blonde) is örömmel csapott le a tálcán kínált oddsra. Először 14:42-kor olvashattunk arról, hogy gyomorfertőzés miatt valószínűleg elmarad a mérkőzés, majd 16 óra után nyilvánvalóvá vált, nem lesz halasztás. Ennek ellenére a bukmékerek csak 17 óra előtt kezdték el csökkenteni az oddsot, nem kevesebb, mint három tizeddel.

A fiúknak természetesen jobbulást és győzelmet kívánunk Görögország ellen, de aki csütörtök este a Logibet tippmestereivel tartott, bőséggel profitálhatott a sajnálatos eseményből.

[1942381] 2015-11-12 18:45:00 Israel U21 - Magyarország U21x;