Fed Kupa

Címvédésre készül Csehország

  • hatharom.com

Az ATP World Tour Finals árnyékában a hétvégén a Fed Kupa-döntőre is sor kerül, méghozzá Prágában, a fantasztikus O2 Arénában. A részvevő felek a címvédő Csehország és Oroszország lesz.

Ki nyeri a döntőt?
Csehország Oroszország
TippmixPro @ 1.60 TippmixPro @ 2.10

Remek döntő előtt állunk, hiszen mindkét kapitány számíthat a legerősebb játékosaira. Csehország kerete a következő nevekből áll: Petra Kvitová, Lucie Safarová, Karolina Plisková és Barbora Záhlavová-Strycová, míg a vendégeknél az egykori topjátékos, Anasztaszija Miszkina a Marija Sarapova, Ekatyerina Makarova, Anasztaszija Pavljucsenkova, Elena Vesznyina kvartettet küldi harcba. 

A két húzónév Kvitová és Sarapova, döntő lesz, hogy ők mit játszanak egymás ellen. Előbbi rutinos Fed Kupa-szereplő, a tavalyi, illetve a 2011-es és 2012-es döntőben is játszott, a győzelmeinek köszönhetően ezeket a finálékat be is húzták a csehek. Bár az elmúlt évtizedben az oroszok is gyakran megfordultak a döntőben, Sarapova ritkán vállalta a játékot a nemzeti csapatban, így első fináléjára készülhet. Nem is olyan rég, a szingapúri világbajnokság elődöntőjében találkoztak, akkor Kvitová örülhetett, hazai pályán most pláne ő lesz a favorit, de az oroszok legnagyobb sztárját nagy hiba lenne leírni. 

Rajtuk kívül mindkét oldalon lesz még egy top 10-es játékos, de sem Safarová, sem pedig Makarova nincs élete formájában, így nagy kérdés, hogy melyikük tud a szezon végén megújulni. Ha ötödik, vagyis párosmeccsre kerül sor, akkor már az oroszok felé billen a mérlegnyelve, hiszen Makarova és Vesznyina klasszis duót alkotnak, igaz, a másik oldalon Safarová személyében is van egy kiváló párosjátékos. 

A hazai pálya, Kvitová rutinja és jó formája miatt a cseheknek adnánk a trófeát, de az sem lenne égbekiáltóan nagy meglepetés, ha vendég siker születne.

Tenisz-tippekért látogass el a Logibet.com-ra!