EURO 2016

Íme, így látják az esélyeket tippmestereink

  • hatharom.com

Tippmestereink többsége szerint borítékolható, hogy kikapunk az odavágón. Na, de mennyivel?

Tomihmv: Számomra egyértelmű, hogy Norvégia lényegesen erősebb játékerőt képvisel, mint hazánk válogatottja, elég csak a felek csoportjainak minőségére, és az ott elért eredményekre egy pillantást vetni. Szememben az sem a mi malmunkra hajtja a vizet, hogy "életünk" párharca előtt a stábban igen komoly változások történtek, és szerintem a kéthetes összetartás is teljesen felesleges volt, hiszen a kezdőcsapat fele gyakorlatilag hétfő reggel esett be az edzőtáborba. Ezek után csak reménykedni tudok a tisztes helytállásban, de sajnos nagy az esélye annak, hogy a skandinávok már az első mérkőzésen lerendezik a párharcot.

Varin: Előzetesen kicsit lebecsültem a norvégokat és úgy fogalmaztam, talán nem is biztos, hogy nem lenne-e jobb nekünk Szlovénia. Jobban belemélyedve a futballvalóságba, nekünk ellenük sincs semmi, de semmi esélyünk. A Rosenborg-Debrecen előtt is úgy vélekedtem, hogy nem verhetetlenek, hiszen "csak" norvégok... Aztán jött a realitás és a sima vereség. Egy közepesnél jobb magyar válogatottnak lenne esélye a norvégok ellen, de ez a nemzeti csapat az utóbbi évek legrosszabbja. A legnagyobb baj az, hogy szerintem nagyobb különbség van Magyarország és Norvégia között, mint a Debrecen és Rosenborg között volt. Talán itthon megcsípünk egy ikszet, de idegenben 0-2 vár ránk.

Szerinted kijutunk az Eb-re?x;

mr.blonde: Úgy érzem, csúnyán túlértékeli a honi közvélemény a norvég csapatot, én azonban inkább a bukmékereknek hiszek, akik egészen magas, 1.80-1.90-es szorzót kínálnak a hazaiakra. Tény, hogy a selejtezőben volt egy-két jó eredményük a norvégoknak, de ezzel párhuzamosan akadtak gyenge meccseik is. Hazai pályán, telt ház előtt egyértelműen ők a favoritok, így ez eredmény szempontjából sok múlik azon, hogy a mieink milyen napot fognak ki. Ha a görögök ellen látott fejetlenség lesz úrrá a csapaton, akkor simán beleszaladhatunk a késbe, ha viszont a korábban már elővett szervezett "antifocit" húzzuk elő a tarsolyból, akár döntetlen közeli eredményt is elérhetünk. Storck mindenképpen gólt akar szerezni, vélhetően zárt védekezésből gyors kontrákra rendezkedünk be, ám kérdéses, hogy vajon képesek leszünk e gyors ellentámadások vezetésére. Azt nem látom esélyesnek, hogy nyerjünk odakint, így tippnek a hazai győzelmet ajánlanám, de a "tutistábbaknak" az 1X-et mondanám, ami igazi 'bankernek' tűnik.

Cipolla: A norvégok jobb erőből állnak, idegenben nekünk a védekezés marad az egyetlen, amivel foglalkozni fogunk. Kevés gólos meccsre számítok, mert a norvégoknak meggyűlt a bajuk a jól záró védelmekkel, így ellenünk se lesz könnyű dolguk. 1-0-ás vereséget tartom a legvalószínűbbnek.
Javi Moreno: Ahogy felettem már többen elmondták, sem a felkészülés ritmusa nem volt ideális, sem az ellenfél játékstílusa nem kompatibilis a miénkkel, sem pedig az emberek megítélése az esélyekről. Nincs esélyünk egy kétmeccses párharcban továbbjutni Norvégia ellen, pedig kaphattunk volna két erősebb ellenfelet is szerintem. Felesleges kiindulni a finnországi sikerből is, az egy nagyon mélyen lévő válogatott volt, amelyik később azért feltámadt rendesen. Reménykedni tudok, hogy az odavágóra lesz még tétje a párharcnak és nem egy laza edzéssel zárul majd a selejtezősorozat a magyar csapat számára, de ehhez mindenképpen gólt kell lőnünk Oslóban. Tippem: 3-1.
 

A magyar csapat mérkőzését 20 óra 15 perctől ÉLŐ szöveges tudósításban közvetítjük oldalunkon. A közvetítésben beszámolunk az aktuális oddsokról is.
[2127947] 2015-11-12 20:45:00 Norvégia - Magyarországx;