VB 2018

Argentína-Brazília - a rangadó, amelyet a sérülések döntenek el?

Töménytelen mennyiségű gól fog hiányozni az argentin csapatból, így Brazília akár Buenos Airesben is nyerhet.

Minden kétséget kizáróan az Argentína-Brazília párharc minden világbajnoki selejtezősorozat csúcspontja Dél-Amerikában. Az ősi rivalizálás nagyobbnál nagyobb csatákba torkollt a történelem során, így egyike lett azon mérkőzéseknek, ahol soha nem számított igazán a tét. Szerencsére mostani találkozójuk amúgy sem lehetne barátságos, hiszen a vb-selejtező harmadik fordulóját rendezik kontinensszerte.

Várható kezdőcsapatok
Argentína: Romero; Demichelis, Funes Mori, Otamendi, Más; Kranevitter, Di María, Pastore, Mascherano; Higuaín, Lavezzi
Brazília: Alisson; Luiz, Miranda, Alves, Luis; Costa, Elias, Oscar, Gustavo; Willian, Neymar

Egyik gárda sem indított túl jól, hiszen Gerardo Martino tanítványai még nyeretlenek, de Brazília is csak három ponttal áll két forduló után. Korai még bármilyen következtetést levonni, mindenesetre ha most sem nyernek Higuaínék, akkor könnyen nehézzé válhat számukra a sorozat. És hogy miért a Napoli támadóját emeltük ki a híresen jó nevekből álló csatárkompániából? Nos, azért, mert némi túlzással nem is maradt más, aki gólt szerezhetne a csapatban. Martinónak nem kevesebb, mint 94 válogatottbeli gólt kell nélkülöznie (a jelenlegi teljes keretnek van így 65 találata összesen) azzal, hogy Sergio Agüero, Lionel Messi és Carlos Tévez is sérüléssel küzd. Ott lehet viszont az egyre jobb formában játszó Angel di Maria, aki szinte újjá született Párizsban.

"Nagyon örülök annak, hogy ilyen jól megy a PSG-ben, legyen szó akár a bajnokságról, akár a BL-ről. Jó lenne átmenteni ezt a formámat a válogatott mérkőzésekre is. Sajnos fontos hiányzóink lesznek, különösen Leót és Kunt lesz nehéz pótolni, de mindent megteszünk mindent, hogy Brazília és Kolumbia ellen is begyűjtsük a három pontot." - nyilatkozta Di Maria.

Az argentin válogatott gólszerzői 2012 óta

A másik oldalon is lesz egy lényegi változás, azonban Dunga ennek minden bizonnyal örül, négymeccses eltiltása után ugyanis visszatérhet a csapatba Neymar. A Barcelona klasszisa remek formának örvend, utolsó hét meccsén tízszer is betalált. A brazil keretben is akadnak azért hiányzók, Marcelo, Marquinhos, Thiago Silva és Coutinho is kihagyja a találkozót.

[2059070] 2015-11-13 01:00:00 Argentína - Brazíliax;

Az elmúlt évek egyértelmű brazil-fölényt hoztak, a legutóbbi világbajnoki selejtezőn a Selecao Luisao és Luis Fabiano két góljával nyerni tudott Argentínában is. Igazi háromesélyes találkozó, amelyen talán a szokásosnál kevesebb gólt látunk majd. A vendégeknek a döntetlen sem lenne rossz eredmény, míg a hazaiaknál a csatárínség góltalanságban mutatkozhat meg.

hatharom.com-tipp: 2.5 gól alatt
TippmixPro @1.60
[2059070] 2015-11-13 01:00:00 Argentína - Brazíliax;
186573