Tenisz

Djokovics triplázhat Párizsban

  • hatharom.com

Novak Djokovics és Andy Murray a vasárnapi párizsi fináléban 30. alkalommal méri össze tudását.

Profi tenisz tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

A világelső Novak Djokovics és a harmadik Andy Murray játssza a szezon utolsó Masters-döntőjét. Ez idén az ötödik 1000-es verseny, ahol összemérik a tudásukat, összességében pedig a 30. meccsükre készülnek. Az oddsmesterek 1.20 körüli favoritnak hozták ki a szerb világklasszist, ami jól mutatja, hogy mennyire uralja a mezőnyt. Gyakorlatilag már a legnagyobb riválisai ellen is alig fizet valamit a győzelme. Tegyük hozzá, teljesen jól lövik be az esélyeket, hiszen legutóbb, a sanghaji mérkőzésükön is hasonlóan alacsony oddsot adtak Djokovicsra és négy játéknál többet nem is engedett...

Novak Djokovics-Andy Murray
Hatharom-tipp: Djokovics
TippmixPro @ 1.22

Djokovics tavaly és tavalyelőtt sem talált legyőzőre a Bercyben, már ez is nagy teljesítmény volt, hiszen korábban senki nem tudta még megvédeni a címét, a triplázás pedig pláne fantasztikus eredmény lenne. Murraynek a párizsi trófea még hiányzik a vitrinjéből, ez az egyetlen keménypályás Masters, ahol korábban még nem sikerült döntőznie. Most összejött, de élete tenisze kellene a cím megszerzéséhez. 

A szerb ugyanis fantasztikus formában játszik, Cincinnatiben kapott ki legutóbb, azóta nyert a US Openen, Peking és Sanghajban, utóbbi két tornán ráadásul szettveszteség nélkül. Párizsban az elődöntőig szintén nagy magabiztossággal menetelt, így az ősszel produkált egy zsinórban 29 szettet megnyerő sorozatot, ami egészen félelmetesen ezen a szinten.

Bármilyen stílusú ellenfél áll vele szemben, egyszerűen mindenki ellen tudja mit kell játszani. Murrayt idén ötször verte már, a montreali fináléban kapott ki tőle, de az abszolút a britnek állt, ott a szerb az egész tornán szenvedett és a döntőnek úgy mentek neki, hogy már őt tartották a fogadók esélytelenebbnek. Most teljesen más a helyzet, Nole ismét felszállt a verhetetlen vonatra, ilyenkor még jobban kapar, nagyon nem szeretné, ha megszakadna a 21 meccs óta tartó veretlenségi szériája. Hiába van Murray kezében hatalmas tudás, nehéz elképzelni, hogy fejben a világelső fölé kerekedjen.

Djokovics és Murray legutóbbi öt egymás elleni meccse
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Sanghaj Kemény Djokovics 6:1, 6:3
2015 Montreal Kemény Murray 6:4, 4:6, 6:3
2015 Roland Garros Salak Djokovics 6:3, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1
2015 Miami Kemény Djokovics 7:6, 4:6, 6:0
2015 Indian Wells Kemény Djokovics 6:2, 6:3