Női kézilabda BL

Görbiczék egy kiütéssel állhatnának fel a padlóról

Nem okozhat gondot a két pont megszerzése a Győri ETO-nak az osztrák bajnok Hypo ellen, amelyet az egy héttel ezelőtti odavágón kilenc góllal győzött le. A kisalföldiek a hét közben nagy pofont kaptak a Fraditól, kérdés, hogy a kudarc miként csapódik le a vasárnapi találkozóra.

Fotó: gyorietokc.hu

Három forduló után gyakorlatilag eldőlt a továbbjutás kérdése a C jelű csoportban, hiszen a Vardar, a Midtylland és a Győr egyaránt négy pontot szerzett idáig, míg a Hypo egyetlen egyet sem. A kérdés már csak, hogy a fenti hármas miként zár a kvartettben, a győrieknek a vasárnapi után még két nagyon kemény meccse lesz, hiszen Dániában vissza kellene szerezni az itthon elbukott két pontot, a Vardar ellen pedig idehaza vélhetően a csoportelsőségről döntő csata várható.

Habár a Hypo lényegesen kilóg ebből a csoportból, azért fél vállról nem veheti a meccset az ETO, hiszen a múlt heti meccs második félidejében egy góllal jobbnak bizonyult az osztrák csapat, ami azért intő jel lehet Ambros Martín együttesének. Ráadásul a Győr szerdán nagyon fontos meccset veszített el a Fradi otthonában (28-29), ami sokat kivett a játékosokból és az amúgy is harmatos önbizalomnak sem igazán tett jót.

Fotó: gyorietokc.hu

"A legnagyobb hangsúly a védekezésünkön van, mert tudjuk, hogy ez a záloga a győzelemnek. Nagy koncentrációval kell védekeznünk, egymást segítve, a váltásokat jól megoldva. Az első meccsen láthattuk, hogy a Hyponak vannak erős lövői, így készülünk a semlegesítésükre. Bízunk benne, hogy szilárd védekezéssel tudunk labdákat szerezni, és ebből könnyű gólokat lőni. Múlt szombaton főleg az első félidőben sikerült azt a színvonalat produkálnunk, amit most egész mérkőzésen elvárunk magunktól. Természetesen a támadásokat is gyakoroltuk, ott is szükség van a figurák csiszolására, tökéletesítésére. Az a fontos, hogy hatalmas lendülettel, odaadással zajlanak az edzéseink, mindannyian nagyon készülünk a visszavágóra." - mondta el a taktikáról Kovacsics Anikó a győrietokc.hu-nak.

Hendikepes fogadások
Győr -13,5 Hypo +13,5
1.76 2.00

Az ETO tehát nincs jó formában - különösen a védekezésen van mit csiszolni - így a Hypo elleni meccs sok szempontból is fontos lesz. Kovacsics szavaiból kiindulva a hazaiak a védekezésre fektetik majd a nagyobb hangsúlyt, így pedig a Hypónak 20-22 gólnál nem jósolunk többet ezúttal sem, támadásban viszont tényleg csak a győrieken múlik, hogy mennyire szórják meg az ellenfelüket.

Győri Audi ETO KC - Hypo
Bajnokok Ligája, C-csoport, 4. forduló
Győr, vasárnap 17.00
Vezeti: Joanna Brehmer (POL) Agnieszka Skowronek (POL)
Tv: Sport1, EHF Tv.
Tabella
1. Vardar SCBT 3 2 0 1 93:76 4
2. Midtjylland 3 2 0 1 83:75 4
3. Győri ETO 3 2 0 1 77:69 4
4. Hypo NÖ 3 0 0 3 67:100 0