Bundesliga

A Dortmund kivégezheti a Schalkét

  • hatharom.com

Az utóbbi évek egyik legsimább Ruhr-vidéki derbije jöhet, avagy a Dortmund hazai pályán kitömheti a Schalke együttesét.

Aubameyang győzelemre vezetheti a Dortmundot. - Fotó: caughtoffside.com

A bombaformában lévő, utolsó hat meccsén rendre sikert arató Dortmund, a legutóbbi öt találkozóján nyeretlen Schalke gárdáját fogadja a Ruhr-vidéki rangadón, avagy véleményünk szerint csak különbség lehet a kérdéses vasárnap a Signal Iduna Parkban.

Thomas Tuchel mester gárdája kimászott tehát a gödörből, fiai végérvényesen túltették magukat a müncheni sokkon, amit nem csak az utóbbi hetek eredményei, hanem a mutatott játék is alátámaszt. A sárga-feketék utolsó hat találkozójukon 24-szer (!) találtak be, ami elképesztő mutató. Különösen Pierre-Emerick Aubameyang van elemében, hiszen a gaboni támadó idei 19 dortmundi meccsén már 21-szer (!) köszönt be, ami fenomenális teljesítmény.

Tuchel már azt is elérte, hogy a Borussia védelme is stabilan áll a lábán, igaz, ebben nagy szerepe volt annak, hogy az utóbbi hetekben nem tizedelték sérülések a hátsó alakzatot, vagyis össze tudtak szokni a védelem tagjai. Vasárnap egyébiránt Nuri Sahin, Erik Durm és vélhetően Marco Reus marad ki sérülés miatt a Schalke ellen. Egyedül Reus hiánya érintheti érzékenyen a BVB-t, azonban, ha Aubameyang folytatja remeklését, akkor a német válogatott játékos hiányát is simán elbírja a hazai alakulat.

[2002192] 2015-11-08 15:30:00 Borussia Dortmund - Schalke 04x

Főleg úgy, hogy a Schalke pocsék formában van, hiszen ahogy fentebb említettük legutóbbi öt mérkőzésén nem tudtak nyerni a kék-fehérek. Csütörtökön például azért kellett izgulniuk a vendégek szurkolóinak, hogy szeretett csapatuk ne szenvedjen vereséget Prágában, a Sparta otthonában.

André Breitenreiter mesternek sok tehát a gondja, ráadásul sérülések és eltiltások miatt Atsuto Uchidára, Matija Nasztaszicsra, Fabian Gieferre, Marco Högerre, Benedikt Höwedesre, Johannes Geisre és Sidney Samre sem számíthat a szakvezető, ami nem a kék-fehérek malmára hajtja a vizet.

Látva a Schalke hiányzóit, a felek formáit, azt, hogy a Dortmund lesz a pályaválasztó, és figyelembe véve a csapatok utolsó egymás elleni találkozóját - a BVB 3-0-ra nyert a Signal Iduna Parkban február utolsó napján -, véleményünk szerint a Borussia nagyon könnyedén, legalább két góllal megnyeri a vasárnapi Ruhr-vidéki rangadót és tovább tapad a Bayern Münchenre a Bundesligában.

Európai hendikepes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Dortmund -1 Döntetlen (Dortmund -1) Schalke
1.70 3.95 3.05
[2002192] 2015-11-08 15:30:00 Borussia Dortmund - Schalke 04x;