Real Madrid

Florentino Pérez kiáll Benzema mellett és biztos az ártatlanságában

  • mti.hu

A Real Madrid labdarúgócsapatának elnöke, Florentino Pérez teljes támogatásáról biztosította a klub zsarolási ügybe keveredett támadóját, Karim Benzemát.

A madridi gárda honlapján megjelent közlemény szerint az elnök személyesen beszélt a francia csatárral, aki csütörtökön este visszatért a spanyol fővárosba azt követően, hogy megjelent a versailles-i bíróságon. Pérez biztos benne, hogy Benzema ártatlan és jóhiszeműen cselekedett. A közlemény kifejti, hogy a klub értékeli és elismeri a játékos szakmai munkáját, a csapattársai felé mutatott bajtársiasságát és a kifogástalan hozzáállását, amelyet az elmúlt hat esztendőben mutatott.

A 27 esztendős támadót - aki a csütörtök esti edzésen részt is vett - a válogatottbeli csapattársát, Mathieu Valbuenát érintő zsarolási ügyben helyezték vád alá a francia hatóságok.

A nyomozás azt hivatott kideríteni, hogy Benzema milyen szerepet játszott az ügyben: lojális volt csapattársával, vagy a zsarolók cinkosaként lépett fel, amikor arról beszélt neki, hogy létezik egy intim videó, amelyen Valbuena felbukkan, s amelyet felhasználhatnak ellene. Egy, az ügy részleteit ismerő forrás szerint Benzema a válogatott clairefontaine-i edzőtáborozása idején, október 5-én tett említést a felvételről az Olympique Lyon labdarúgójának.

Valbuena már júniusban panaszt tett amiatt, hogy egy ismeretlen felhívta őt és tudatta vele, birtokában van egy kompromittáló videó. A telefonáló az ügy "elrendezését" javasolta, ugyanakkor pénzösszegről nem beszélt. Ezt követően egyeztetés kezdődött közte és egy rendőr között, aki Valbuena bizalmasának adta ki magát. A zsaroló azzal fenyegetőzött, hogy a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokság előtt nyilvánosságra hozza a felvételt, amennyiben nem fizetnek neki.

A gyanú szerint Benzemát a zsarolók - akik akkor még szabadlábon voltak - egy rokonán keresztül próbálták meg rávenni arra, hogy járjon közbe a zsarolásban. Amennyiben a támadót bűnösnek találják, öt év börtönt is kaphat.


A Real Madrid vasárnap este rangadót játszik a Sevilla ellen, a mérkőzésen Benzema természetesen nem lép pályára.

[2030184] 2015-11-08 20:30:00 Sevilla - Real Madridx;
2015-11-06;87
2015-11-07;87
2015-11-08;87
185816