Tipp

A motiváltabb párosra fogadunk - II. felvonás

  • Cesc18

A párizsi Masters-torna csütörtöki játéknapján a Peya/Soares-Dodig/Melo összecsapásból húznánk hasznot.

Peya/Soares-Dodig/Melo
Hatharom-tipp: Peya/Soares
TippmixPro @ 1.70
Eddig éri meg: 1.65
Tipperősség: 5/10

Egyéniben eldőlt, hogy mely nyolc játékos utazhat Londonba a világbajnokságra, a párosoknál viszont egy hely még mindig kiadó, erre az Alexander Peya/Bruno Soares és a Rohan Bopanna/Florin Mergea párosok pályáznak. Elképesztően izgalmas a csata közöttük, hiszen a párizsi tornának úgy vágtak neki, hogy az indiai-román páros előnye csupán 35 pont. Peyáékon van a nyomás, Bopannáék ugyanis szerdán, ha borzasztóan nehezen is, de továbbjutottak a legjobb 16 közül. Amelyik duó korábban búcsúzik a tornától, az nem lesz ott az angol fővárosban. 

Az osztrák-brazil kettős az előző héten Bázelben tett egyébként nagy lépést a vb felé, az első meccsükön ugyanis éppen a nagy riválisukat sikerült legyőzni, ezt követően pedig a tornagyőzelemig meg sem álltak. Akkor a második fordulóban fogadtunk rájuk a Marcin Matkowski és Nenand Zimonjics páros ellen, csupán egy játékot veszítve hozták is a tippet. Most abszolút győzelmi kényszerben vannak, így nem kérdés, hogy Ivan Dodig és Marcelo Melo ellen is nekik szavazunk bizalmat.

A horvát-brazil duó a Roland Garros-győzelmével kvalifikálta magát a világbajnokságra, tehát nekik ez egy tét nélküli meccs lesz. Érdekes egyébként a kapcsolatuk, hiszen a US Open betlijük óta nem játszottak együtt, mivel Dodig inkább elment Challenger-tornákra, hiszen egyéniben nagyon hátracsúszott. Melo eközben mások oldalán brillírozott, három versenyt is megnyert, ami egészen a világelsőségig repítette. Az ő formájával tehát nincs probléma, a partnere viszont hetek óta nem indult párosban és amúgy sem az igazi már a kémia közöttük.

A két páros jól ismeri egymást, hétszer is össze mérték már a tudásukat. Az idei két salakos meccsüket Dodigék nyerték, előtte viszont mind az öt összecsapásukon Peyáék örülhettek. Sokkal motiváltabb lesz ezen a meccsen az osztrák-brazil kettős, a formájuk is nagyszerű, elkapták a fonalat, így az ő továbbjutásukat várjuk. Melo egyébként jó barátságot ápol honfitársával, néhány éve még együtt járták a Tour állomásait, illetve a londoni ötkarikás játékokon is indultak.