Tenisz

Francia házirangadóból profitálnánk

  • hatharom.com

Több, mint dupláját nyerheted, ha Paire Monfils után egy másik francia topjátékost is elbúcsúztat a párizsi tornától.

Profi tenisz tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

A párizsi Masters-torna első játéknapjának legnagyobb meccsét két francia, Benoit Paire és Gael Monfils játszotta. Előbbi elképesztő hátrányból, 2-6, 0-4-ről kapaszkodott vissza a kétszeres döntős honfitársa ellen. Paire ezzel a győzelemmel megadta magának az esélyt, hogy a világranglista legjobb 20 játékosa között zárjon az év végén. Nagyon sűrű körülötte a mezőny, így egy sikerre még szüksége lenne, ám újra egy nála előrébb rangsorolt hazai játékossal, Gilles Simonnal találkozik a legjobb 32 között. Az idősebb gallnak a top 10 lebeghet a szeme előtt, bár ahhoz, hogy a 15. helyről ezt megcsinálja a csillagoknak is úgy kell állnia...

Benoit Paire-Gilles Simon
Hatharom-tipp: Paire
TippmixPro @ 2.50

Ellentétes szezont futnak, Simon Wimbledonig játszott nagyon jól, Paire viszont a füves Grand Slam óta találta meg a játékát. Igaz, "Gillu" az utóbbi hetekben újra nyert meccseket a pocsék amerikai túra után, de azt nem lehet mondani, hogy olyan borzasztó meggyőző lett volna, legutóbb Stockholmban például Jack Sock verte. A Bercyben egy elődöntőt tud felmutatni, azt leszámítva általában korán búcsúzott. 

Paire egy hatalmas rejtély, az adottságai egészen különlegesek, ugyanakkor valahogyan a kiemelkedő eredmények mégsem jönnek számára a Touron. Talán valami itt a szezon második felében elkezdődött nála, elsősorban a hozzáállásán változtatott, már közel sem olyan flegma stílusban játszik.

Simon az okosabb teniszező, de a korábbi meccseiken ebből nem sokat profitált. Ötször találkoztak eddig és 3-2-re Paire vezet. A fiatalabb franciának elég komoly ütőereje van és ha odafigyel, akkor az adogatása is hatalmas fegyvere tud lenni. Monfils ellen félszáz körül mozgott a ki nem kényszerített hibáinak száma, de mellé legalább ennyi nyerőt is berámolt. Ez jól mutatja, hogy nem egy visszafogott, passzív srác, ellentétben Simonnal. Hasonló tenisszel, lehetőleg az elejétől kezdve fókuszálva lehet esélye Paire-nek, hogy ismét legyőzze rutinosabb honfitársát.

Paire és Simon egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Monte-Carlo Salak Simon 6:4, 7:5
2013 Sanghaj Kemény Paire 6:4, 6:3
2013 Indian Wells Kemény Simon 3:6, 7:6, 6:4
2013 Montpellier Kemény Paire 7:5, 7:6
2011 Rotterdam Kemény Paire 6:2, 2:6, 6:3