Női kézilabda

Elvesztette legjobbját a Fradi, nagy esély a Győr előtt

Részleges bokaszalag-szakadást szenvedett Szucsánszki Zita, a magyar női kézilabda-válogatott és az FTC-Rail Cargo Hungaria irányítója.

Szucsánszki csak a hétvégén tud ismét pályára lépni / Fradi.hu

A játékos a német Thüringer HC elleni vasárnapi, 30-27-re megnyert Bajnokok Ligája-mérkőzésen sérült meg. Előtte remekelt, nyolcszor volt eredményes Nordhausenben, ám a második félidőben már nem nagyon jutott szóhoz sérülése miatt.

Elek Gábor vezetőedző a magyar válogatott klasszisának állapotáról elmondta: Szucsánszki biztosan nem léphet pályára a vendég Győri Audi ETO KC elleni szerdai NB I-es rangadón, de szombaton már játszani fog a németek elleni BL-összecsapáson a Syma Csarnokban.

Szucsánszki Zita kiválása tehát nem jött jókor a Fradinak, hiszen nélküle gyakorlatilag bármelyik magyar csapatot le tudná győzni, ám a Győr ellen óriási szükség lenne a játékára. A magyar bajnokság két legjobb csapatának rangadójára szerdán a Népligetben kerül sor, az oddsok alapján pedig a Győr egyértelmű esélyese a találkozónak:

Fogadás a végeredményre    
FTC Döntetlen Győr
3.15 9.80 1.40

Nagy esély előtt áll tehát a Győri ETO, amely tavaly óriási meglepetésre elbukta a bajnoki címet a Fradival szemben, sőt, legutolsó három egymás elleni bajnoki találkozójukat egyaránt a fővárosi zöld-fehérek nyerték. Szucsánszki kiválása azonban komoly érvágás a Fradinak, amely eleve gyengébb játékoskerettel rendelkezik a Győrnél, így nagyon úgy fest, hogy szerdán a kisalföldi alakulat pontot tehet egy - számukra - negatív széria végére. A Tippmixpro döntésének értelmében a meccsre csak kettes kötésben lehet játszani, így elsősorban kombinációs szelvényekre tudjuk ajánlani tippünket.

FTC - Győr    
hatharom.com-tipp: Győr nyer
TippmixPro@1.40
Az utolsó öt egymás elleni mérkőzés
14.05.15 NBI Győri ETO Ferencvárosi TC 25 : 27
07.05.15 NBI Ferencvárosi TC Győri ETO 32 : 31
11.03.15 NBI Ferencvárosi TC Győri ETO 24 : 21
21.01.15 NBI Győri ETO Ferencvárosi TC 31 : 26
15.05.14 NBI Győri ETO Ferencvárosi TC 30 : 25