Darts

Vasárnap kiderül ki lesz az Európa-bajnok

  • hatharom.com

A Belgiumban zajló darts Eb utolsó játéknapjához érkeztünk, a negyeddöntőket, elődöntőket és a döntőt is ma játsszák le.

A negyeddöntők tutija

A négy negyeddöntő közül talán a skót házirangadó tartogatja a legkevesebb izgalmat. John "Highlander" Henderson kihozta a maximumot ebből a tornából, meglepetést okozott Robert Thornton kiütésével az első körben, majd begyűjtötte a kötelező győzelmet Rowby-John Rodriguez ellen, Peter Wright viszont teljesen más szintet képvisel, mint eddigi ellenfelei. A fura frizurájú skót ráadásul hatalmas játékkal, szoros csatában győzte le a hazai kedven Kim Huybrechts-et, míg honfitársától 90-es átlag sem kellett a továbbjutáshoz. Henderson egész karrierjére jellemző, hogy egy-egy meccset mindig tudott fogni a legnagyobbak között, de a nagy menetelés soha nem jött össze neki. Wright a jobb játékos, megy is neki, hiszen 102.93-as körátlaggal, 63%-os kiszálló mutatóval jutott tovább - ami 18 leg alatt emberes teljesítmény -, és nem mellesleg az előző összecsapásukat sima 9-2-re nyerte.

John Henderson-Peter Wright
Hatharom-tipp: Wright
TippmixPro @ 1.22

A negyeddöntők legnagyobb értékkel kecsegtető tippje

A World Grand Prix-n bejött, amikor bátrak voltunk és Michael van Gerwen ellen fogadtunk a döntőben, most ismét a vesztét érezzük a világelsőnek. No, nem azért mert nem játszott jól eddig, hiszen a 106.81-es átlagával a második forduló legjobbja volt, viszont ezt Cristo Reyes ellen hozta, akinek esélye sem volt ezzel konkurálni, Dave Chisnall ugyanakkor felveheti a kesztyűt. Az angol játékos az egyik legkomolyabb maximum szóró a mezőnyben, így amikor sül a keze, akkor tömegben nem egyszerű tartani vele a lépést. Márpedig most megy neki, mindkét körben 100 feletti átlagot produkált és igen magas színvonalú meccseken jutott tovább. Nem ez lenne az első alkalom, hogy major tornán legyőzi van Gerwent, tavalyelőtt a World Grand Prix-n gyűjtötte be a holland skalpját, de meríthet önbizalmat az előző meccsükből is, amit a hónap elején Írországban játszottak és 6-3-ra nyert meg. 

Michael van Gerwen-Dave Chisnall
Hatharom-tipp: Chisnall
TippmixPro @ 3.50

A negyeddöntők lutrija

Csak 1.35-ös szorzót kapunk a regnáló világbajnok Gary Andersonra, de mégsem érezzük teljesen biztosan a továbbjutását, hiszen eddig jó formában, de azért visszafogottabban játszott, ellenfele pedig most az a Jelle Klaasen lesz, aki James Wade és Raymond van Barneveld skalpját is begyűjtötte már a tornán. A holland egy kiváló játékos, de a PDC-ben eddig az volt jellemző rá, hogy a tornák ezen fázisában már elfogyott a lendülete, tudása. Az utóbbi időben mintha kicsit fejlődött volna, ugye kisebb tornákat is sikerült nyernie, de major versenyen még nem sokszor bizonyított. Lehet, hogy megszorongatja a ranglista-másodikat, de véleményünk szerint a hajrában Anderson lesz erősebb fejben, az elmúlt öt összecsapásukat egyébként a skót nyerte.

Gary Anderson-Jelle Klaasen
Hatharom-tipp: Anderson
TippmixPro @ 1.35

 

További darts-tippekért látogass el a LOGIBET.COM-ra!