NB I

Nagy esély mutatkozik az újabb fehérvári győzelemre

  • hatharom.com

A Videoton a Diósgyőr együttesét látja vendégül az NB I 14. fordulójának szombati játéknapján.

A Vidinek nem jelenthet gondot a Diósgyőr legyőzése.

Noha legutóbbi bajnokiját 1-0-ra elbukta a Videoton a Haladás otthonában, Horváth Ferenc fiai gyorsan túltették magukat a vereségen, mivel szerdán ugyanilyen arányban nyertek Szombathelyen, csak ezúttal a Magyar Kupában.

A siker jött jól a fehérvári futballistáknak, hiszen idegenben nagyon nem megy a csapatnak, a Sóstói Stadionban viszont annál inkább. A piros-kékek legutóbbi négy hazai bajnokijukat megnyerték, ráadásul úgy, hogy az utolsó hármon háromszor mindig beköszöntek az éppen aktuális ellenfélnek - Újpest, Puskás Akadémia, Budapest Honvéd -.

Mivel fontos hiányzója nem lesz a székesfehérváriaknak, így minden bizonnyal a legerősebb csapatát küldi pályára Horváth Ferenc. Az új edző alaposan gatyába rázta a csapatot, a bajnokcsapat játékosai már közel úgy teljesítenek, mint a tavalyi szezonban, amire jó példa, hogy öt futballista - Lang Ádám, Juhász Roland, Kleinheisler László, Kovács István, Gyurcsó Ádám - is bekerült Bernd Storck bő keretébe a Norvégia elleni Eb-pótselejtezőkre.

[2005844] 2015-10-31 18:00:00 Videoton - Diósgyőrx;

Ami a vendégeket illeti, a Diósgyőrnek nem igazán megy mostanság, a piros-fehérek legutóbbi öt tétmeccsükön mindössze egyszer tudtak nyerni, azt a sikert is szerencsés körülmények között érték el a Vasas otthonában. A múlt héten például simán kikapott a DVTK hazai pályán a Ferencvárostól, ráadásul Tamás Márkot még ki is állította a játékvezető, így a temérdek sérült futballista mellett középhátvédjére sem számíthat Bekő Balázs.

Ezt a mérkőzést sem várja tehát túl jó passzból a Diósgyőr, vagyis nagy az esélye annak, hogy szombaton újfent győzelmet aratnak a székesfehérváriak. Főleg, ha a Horváth Ferenc irányításával már megszokottá váló szervezett, gólra törően futballozó, harapós Videotont láthatunk a hétvégén.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Videoton Döntetlen Diósgyőr
1.72 3.45 4.80