Darts

A tuti, a lutri és a value bet

  • hatharom.com

Három tippel indulunk harcba a bukik ellen a belgiumi darts Európa-bajnokság első játéknapján.

Az első forduló tutija

A pénteki nyitónapon kipörögnek az első körös meccsek, vagyis kora délutántól egészen késő éjszakáig tart majd a program, összesen ugyanis 32 játékos lép táblához. A három topfavorit - Michael van Gerwen, Phil Taylor és Gary Anderson - közül a skót világbajnoknak lesz a legjobb nevű ellenfele az észak-ír Brendan Dolan személyében, de mi mégis őt választottuk a tuti továbbjutónak. A holland zseni ugyanis egy fiatal tehetség ellen kezd, Taylor ellenfele pedig az a Vincent van der Voort lesz, akitől néhány hete kikapott a World Grand Prix-n. Dolan viszont hiába jó név a szakmában, az idei szezonja elég gyenge és az utóbbi hetekben sem hozott olyan eredményeket, amitől meg kellene ijednünk. Legutóbb Coventryben például egy 0-6-ba szaladt bele, azt a tornát egyébként éppen Anderson nyerte, négy topjátékost is legyőzve. A vb-győzelmével egyértelműen szintet lépett a skót, idén minden major tornán hozta magát, nem lesz kivétel ez alól az Eb sem.

Gary Anderson-Brendan Dolan
Hatharom-tipp: Anderson
TippmixPro @ 1.16

Az első forduló legnagyobb értékkel kecsegtető tippje

A főtábla egyik rangadója a holland háziderbi lesz, melyen Jelle Klaasen és Raymond van Barneveled feszül egymásnak. Előbbi talán PDC-s pályafutása legszebb hónapjait éli. Júliusban Wiganben megnyerte első profi tornagyőzelmét, majd szeptemberben Barnsleyban ismételten győzött, ahol éppen mostani ellenfelét verte a döntőben. A World Grand Prix-n és a European Darts Grand Prix-n szintén szépen helytállt, illetve múlt héten Coventryben egy elődöntővel melegített az Eb-re. Barney viszont továbbra is csak szenved és próbál visszajutni a világ elitjébe. Vannak jó meccsei, de közel sem jönnek úgy számára az eredmények, mint néhány éve. Egyértelműen Klaasen teljesít a tudásához közelebb, ami szintén nem egy rossz szint, hiszen egy korábbi BDO-világbajnokról beszélünk.

Jelle Klaasen-Raymond van Barneveld
Hatharom-tipp: Klaasen
TippmixPro @ 2.05

Az első forduló lutrija

A másik nagy derbi résztvevője két angol játékos, Ian White és Stephen Bunting. Ellentétes szezont futnak, Buntingnak ugyanis inkább az év első felében ment jól a játék, White viszont most kezd belendülni, éppen a legjobbkor, hiszen most jönnek az igazán fontos tornák. A "Gyémánt" becenévre hallgató játékosnak a WGP-n is bizalmat szavaztunk és nem is kellett csalódnunk benne. Célul tűzte ki, hogy jövőre részese legyen a Premier League mezőnyének, éppen mostani ellenfelét túrhatja ki és veheti át a helyét. Bunting tavaly a remek évében kétszer is legyőzte White-ot, idén viszont négyből négyszer kapott ki tőle, úgy véljük ezen rossz sorozata folytatódni fog.

Ian White-Stephen Bunting
Hatharom-tipp: White
TippmixPro @ 1.60

 

További darts-tippekért látogass el a Logibet.com-ra!