Bundesliga

A Dortmund is elhúzhatja a Bremen nótáját

  • hatharom.com

A bombaformában lévő BVB-nek nem okozhat gondot a tabella hátsó felében tanyázó Bremen legyőzése.

A Dortmund a Bremennek sem kegyelmezne. - Fotó: caughtoffside.com

Kilábalt a gödörből, és az utóbbi hetekben bombaformába lendült a Dortmund, hiszen Thomas Tuchel gárdája október elején megalázó, 5-1-es vereséget szenvedett a Bayern München otthonában, azóta viszont valamennyi tétmérkőzését megnyerte.

Nem is akárhogy, mivel a BVB ontja a gólokat, legutóbbi két tétmérkőzésén például 12-szer (!) találtak a hálóba Marco Reusék. Különösen Pierre-Emerick Aubameyangnak megy jól, a gaboni támadó az idei 17 dortmundi meccsén 20 gólt szerzett, s nem mellesleg kiosztott öt gólpasszt. Ezen kívül azt sem árt megjegyezni, hogy a sárga-feketék védelme ismét tündököl, ráadásul számottevő sérült játékosa nincs Thomas Tuchel mesternek, avagy aligha fognak ki a brémai muzsikusuk a dortmundiakon.

[2002187] 2015-10-31 15:30:00 Werder Bremen - Borussia Dortmundx

Merthogy a hazaiak összességében nincsenek túl jó passzban, még ha legutóbbi két meccsüket meg is nyerték. A zöld-fehérek mindössze 10 pontot gyűjtöttek 10 forduló alatt, hazai pályán pedig még szörnyűbb a mérlegük: öt mérkőzésen négy vereség, egy győzelem.

Viktor Skripnik brigádjának tehát nagy szüksége lenne a pontokra szombaton, azonban látva ingatag védelmüket, a csatárok gyenge formáit és a jól működő dortmundi támadógépezetet, alighanem ezen találkozónak ismét vereség lesz a vége. Ennek köszönhetően véleményünk szerint a BVB Bremenben sem lassít, sőt, úgy gondoljuk, hogy legalább két góllal megnyeri hétvégi bajnokiját a sárga-fekete alakulat.

Európai hendikepes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Bremen +1 Döntetlen (Dortmund -1) Dortmund -1
2.75 3.80 1.90
[2002187] 2015-10-31 15:30:00 Werder Bremen - Borussia Dortmundx;