Magyar foci

Tovább gazdagodhat a Fradi - az ETO kárára

A kisalfold.hu információ szerint az Audi egyelőre nem tér vissza a Győri ETO szponzorai közé, viszont a Ferencváros újabb komoly támogatót zsebelhet be.

Fotó: fradi.hu

Dr. Drucskó Zoltán, a győri klub ügyvezetője a regionális Kisalföldnek arról nyilatkozott, hogy a tavalyi évben az NB III-ba száműzött Győri ETO partnerségi szerződést köthet a német Ingolstadt 04 csapatával. A két klub közötti kapcsolatfelvétel idén kezdődött, amikor az FC Ingolstadt 04 Audi Schanzer fociiskolája által szervezett egyik nyári táborának az ETO akadémiája adott otthont. "Örülünk ennek a lehetőségnek, mert az Audi és a korábbi ETO FC Kft. közötti szerződés megszűnése miatt elmaradt nyáron a már hagyományosnak tekinthető Audi-kupa utánpótlástornánk, mert a megfelelő anyagiak hiányában nem tudtuk volna a korábbi magas színvonalon megrendezni" - idézi az ügyvezetőt a portál, aki elmondta, azért az Ingolstadtra esett a választás, mert a klub korábbi főszponzorának, az Audinak ebben a városban székel a központja. Habár az ETO-nál reménykednek benne, hogy a német cég előbb-utóbb visszatérhet a csapatot támogató szponzorok közé, a Kisalföld információ szerint ez nem mostanában valósulhat meg, mert más csapat lehet a kedvezményezett.  A portál azt írta, az Audit is irányító Volkswagen-csoport egy nagyobb összeggel szponzorálja majd a  Ferencváros labdarúgócsapatát, amely így tovább növelheti amúgy is tetemes összegre rúgó költségvetését.

Az OTP Bank Ligát toronymagasan vezető zöld-fehérek támogatói között olyan cégeket találunk, mint a T-systems, a Fővárosi Csatornázási Művek, az OTP Bank, a Groupama Biztosító, a  Főgáz vagy a Szerencsejáték Zrt - ehhez az impozáns listához csatlakozhat a kormánytól nemrégiben 6 milliárd forintnyi beruházási támogatást elnyerő Audi (Volkswagen-csoport).

A biztos anyagi háttér feltétele a jó futballnak, a Fradi pedig egyelőre érvényesíti is gazdasági erőfölényét a pályán. Thomas Doll együttese 13 forduló után veretlenül, 37 ponttal vezeti a bajnokságot és a kupában is magabiztosan menetel, szerdán a másodosztályú Csákvárt intézte el 4-1-re egy felforgatott csapattal. A Fradi a hétvégén tovább folytathatja kiváló sorozatát - az FTC immáron több, mint egy éve nem talált legyőzőre a honi bajnokságban -  hiszen a 11. helyen álló Vasas látogat a Groupama Arénába. A két csapat őszi meccsén Geráék simán, 2-0-ra diadalmaskodtak a Fáy utcában, így túl sok jóra nem számolhatnak az angyalföldi drukkerek a magyar csapatok számára bevehetetlennek bizonyuló népligeti stadionban. A hétvége egyik tutija lesz a Fradi-győzelem?

Fogadás a végeredményre    
FTC Döntetlen Vasas
1.13 7.50 15.00
[2005849] 2015-10-31 18:00:00 Ferencváros - Vasasx;
184980