Tenisz

Bravúr kell Baboséktól a továbbjutáshoz

  • hatharom.com

Babos és Mladenovic péntek hajnalban a Hingis/Mirza páros ellen lép pályára, tét a továbbjutás.

Babos Timi és Kristina Mladenovic először kvalifikálta magát a világbajnokságra, a bemutatkozásuk nem sikerült túl fényesen, a második meccsükre viszont összekapták magukat és időnként zseniális játékot hozva két szettben verték a Raquel Kops-Jones, Abigail Spears párost. Timiéknek ezzel esélyük nyílik a továbbjutásra, ehhez azonban minimum a tisztes helytállásra lesz szükség a világelső Martina Hingis, Sanir Mirza duó ellen.

Látható, hogy Hingisék még nem hibáztak, a svájci-indiai páros egészen hihetetlenül uralja a mezőnyt, legutóbb Cincinnatiben kaptak ki, azóta négy tornán diadalmaskodtak, köztük a US Openen is. Szingapúrban két sima győzelmen vannak túl, és a papírforma az, hogy Babosékat is verik, bár éppen a magyar-francia kettős az, akiknek idén egyedüliként döntőben is sikerült legyőzniük Hingiséket, igaz, ez salakon volt és a szezon első felében.

Ha a realitások talaján maradunk, akkor Babosék kikapnak, viszont nagyon nem mindegy, hogy milyen arányban teszik ezt. Könnyen kialakulhat egy körbeverés, ahol a szett- és játék arány fog dönteni. Rengeteg forgatókönyv van, jelenleg Andrea Hlavackovának és Lucie Hradencának áll a zászló, akik két meccs után ugyanúgy állnak, mint Timiék, viszont a játék arányuk sokkal jobb. Ők az amerikai párossal játszanak, ha csak egy szettet is fognak, akkor minimum egy "Kikiéktől" is kell.

Igazán számolgatni majd csak azután éri meg, hogy Babosék lejátszották a maguk meccsét, a másik csoportderbi ugyanis utána kezdődik. Ha nem történik nagy csoda, akkor a továbbjutáshoz minimum egy szettet fogniuk kell.

Ki nyeri a meccset?
Hingis/Mirza Babos/Mladenovic
TippmixPro @ 1.16 TippmixPro @ 4.00