Magyar válogatott

Ha gólt lövünk Norvégiában, meglehet az Eb - Bernd Storck

A magyar válogatott német szövetségi kapitánya a Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendége volt. Bernd Storck beszélt a lecserélt szakmai stábról, a Dárdai-fél stílus megváltoztatásáról és a norvégok elleni esélyeinkről.

"Számára egyetlen egy dolog fontos ebben a pillanatban, hogy a magyar csapat sikeres legyen a Norvégia elleni pótselejtezőkön.Minden gondolatát ez köti le, kizárólag ezért dolgozik. Azt mondta, szüksége van valakire maga mellett, aki folyamatosan, nap mint nap segíteni tudja a gyakorlati munkában őt.Most kétszáz százalékkal fogok azon dolgozni Bernd Storck mellett másodedzőként, hogy átadjam mindazt a pozitív tapasztalatot, önbizalmat, amely ebben a helyzetben a játékosok segítségére lehet." - nyilatkozta a világbajnok Andreas Möller "főnökéről" és az új munkájáról.

Szerdán kijelölte a norvégok elleni pótselejtezőre készülő bő keretet Bernd Storck szövetségi kapitány, a magyar válogatott keret pedig jövő héttől kéthetes edzőtáborba vonul az idehaza játszó játékosokkal - lévén a következő hétvégi NB I-es fordulót az MLSZ elhalasztotta. A német szakember óriási nyomás alatt dolgozik, hiszen a közvélemény epekedve várja a csodát, míg magyar kollégái árgus szemekkel figyelik, hol hibázik a tréner.

Storck a Norvégia elleni párharc előtt lecserélte a komplett segítői stábot, amiből sokan negatív következtetéseket vontak le - köztük Egervári Sándor exkapitány is - , ám Storck szentül hiszi, hogy jó döntést hozott ez ügyben. "Nem értem ezt a felzúdulást az országban, mert számomra az elejétől fogva nyilvánvaló volt, hogy ha pótselejtezőt játszunk, akkor profi stábot építek fel...Telkiben egyedül voltam, mindent egyedül csináltam. Persze voltak segédedzők, akik most más csapatnál vannak, de ők részmunkaidősök, mindenkinek megvolt a saját klubjánál a rendes munkaideje. Ha megnézzük, Joachim Löwöt tíz ember segíti a német válogatottnál, míg én egyedül voltam. Egész egyszerűen profi környezet kell."  kommentálta Andy Möllerék munkába állítását a kapitány.

Szerinted kijutunk az Eb-re?x;

Storckot az utánpótlásban is "nagytakarítást végzett" annak idején, ám nemcsak emiatt került a kritikák kereszttüzébe, hanem amiatt is, hogy a válogatott - a Dárdai által precízen összerakott -  védekezése szétesett, a szakértők (és a szurkolók szerint is) túlzottan támadó felfogásban játszatja a csapatot. Storck azonban nem enged a "negyvennyolcból", szakmai hitvallása ugyanis egyértelműen a támadófocit preferálja. "Fontos, hogy ne csak védekezzünk, és fussunk a labda után, hanem előre is tudjunk passzolni. Ehhez persze játékosok kellenek. Minden edző támadó focit szeretne játszani, de ha nincsenek meg hozzá a játékosok, akkor ez nem megy. Ezért alkalmazkodni kell a csapat stílusához. Dárdainak ebben sikerei voltak, de nekünk fejlődnünk kell, másfajta stílust is képviselnünk kell, offenzívabbnak kell lennünk" - mondta a szövetségi kapitány, aki Norvégiában sem akar beparkolni a busszal a kapu elé, mivel véleménye szerint, ha sikerülne betalálnunk Oslóban, akkor meglenne az Eb-részvétel is. Ám azt azért hozzátette: mindezt elsősorban gyors kontrákból próbáljuk majd megoldani. "A norvégok nem annyira erősek, mint a románok, egyszerűbb focit játszanak. A magyar csapatnak a gyors ellentámadásokra kell ráállnia." - válaszolta Storck.

 A magyar válogatott november 12-én Oslóban, majd november 15-én Budapest csap össze a norvég együttessel. A hazai visszavágóra már most elfogytak a jegyek, így a Groupama Arénában telt ház előtt léphetnek pályára a csapatok. A bukik tartják az oddsaikat, az odavágón Norvégia győzelme továbbra is 1.85-ös oddson fogadható a Tippmixprón.

Ki jut tovább?    
Norvégia Magyarország
1.55 2.30
[2127947] 2015-11-12 20:45:00 Norvégia - Magyarországx;