Karrier

Basszus, de jó vagyok! - Aubameyang

A gaboni támadót néhány éve még elküldték a Milantól, mostanra viszont már CR7-tel is felvenné a versenyt.

Szenzációs idénye van a Borussia Dortmundnak és ezzel együtt Pierre-Emerick Aubameyangnak is. Az idényben 1 feletti gól/meccsátlagnál járó gaboni támadó önbizalomtól telve nyilatkozott, Cristiano Ronaldo rekordjait tűzte ki maga elé.

Aubameyang idei szezonja számokban
Sorozat Pályára lépések száma Gól Gólpassz
Bundesliga 10 13 3
Európa Liga 6 6 1
Német Kupa 1 1 1

"Néha egyszerűen csak annyit mondok magamnak, basszus, de jó vagyok! Természetesen viccelődöm csak, de nagyon örülök a formámnak, jó úton haladok. Jó látni, hogy a kemény munka kifizetődő, de még ennél is lehetek jobb. Ha Ronaldo tud ötven gólt lőni egy szezon során, nekem miért ne mehetne? Hiszek benne és imádkozom érte, hogy a bolygó egyik legjobb támadója lehessek. Folytatni szeretném ezt a sorozatot, de nem csak idén, hanem évről évre, ahogyan Messi és Ronaldo is teszik. A futballpályán nem erőltetek semmit, nyugodtan játszom, sokat dolgozom. Ehhez a legjobb hely Dortmund, ahol otthon érzem magam. Nagyon jólesik, hogy az emberek rólam beszélnek és a csapattársaim is támogatnak engem" - nyilatkozta Aubameyang.

A 26 éves támadó viszonylag későn került kel a futballtérképre, hiszen 2012 januárjában az AC Milan még mindössze 1,8 millió euróért értékesítette a Saint-Étienne-nek, ahonnan másfél évvel később szerződött Németországba. A Bundesligában 75 mérkőzés alatt már több gólt szerzett, mint a Ligue 1-ben, nem is csoda, ha a mértékadó Transfermarkt oldala már 35 millió euróra taksálja az árát.

A sárga-fekete csapat legközelebb szombat délután lép pályára Brémában, Aubameyang legalább egy találatára pedig 1.66-os szorzóval fogadhatunk az egyik netes bukinál.

[2002187] 2015-10-31 15:30:00 Werder Bremen - Borussia Dortmundx;
9556#00
184845