Premier League

Az első hely a tét Manchesterben

  • hatharom.com

Amennyiben a United legyőzi a Cityt úgy Louis van Gaal együttese megelőzi Manuel Pellegrini csapatát.

Vajon melyik hadvezér örülhet vasárnap délután? - Fotó: caughtoffside.com

Az utóbbi évek egyik legizgalmasabb városi rangadóját rendezik vasárnap Manchesterben, hiszen gyakorlatilag a Premier League első helye a tét. A City két ponttal vezet a United előtt, vagyis, ha a Vörös Ördögök nyerni tudnak hazai pályán, akkor megelőzik városi riválisukat, és a vezetést is átvehetik a bajnokságban, ha nem nyer az Arsenal az Everton ellen.

Persze ehhez azért lesz egy-két szava az Égszínkéknek, akik zsinórban négy tétmérkőzést nyertek, szerdán például a hosszabbításban győztek a Sevilla elleni sorsdöntő Bajnokok Ligája meccsen, míg legutóbbi két bajnokijukon 11-szer (!) találtak be Wilfried Bonyék.

Jó formában van tehát a vendégcsapat, és a meghatározó játékosok közül maximum Sergio Agüero nézi lelátóról a mérkőzést. Az argentin hiánya alapvetően komoly érvágás lenne Manuel Pellegriniéknek, azonban többen is bombaformában vannak a Citynél, elég csak Kevin De Bruynét kiemelni, aki mostanság góllal vagy gólpasszal járul hozzá meccsenként csapata sikeréhez. Rajta kívül Yaya Touré és Fernandinho játékára sem lehet panasz a vendégeknél, avagy tényleg jó passzban várja a City a városi derbit.

[1988805] 2015-10-25 15:05:00 Manchester United - Manchester Cityx

A Vörös Ördögökre teljesítményét sem érheti kritika mostanság, hiszen az Arsenal elleni 3-0-s kudarcot leszámítva az utóbbi hetekben, hónapokban igen jól megy a csapatnak. Hétközben ugyan csak döntetlent játszottak Louis van Gaalék Moszkvában a CSZKA ellen, azonban akkor többen is pihenőt vagy csak egy félidőt kaptak a meghatározó játékosok közül, avagy a holland mester tudatosította, hogy számára a hétvégi városi rangadó élvez prioritást.

Ez egyébiránt valahol érthető is, hiszen a Bajnokok Ligájában még van három mérkőzése a Unitednek, hogy kiharcolja a továbbjutást, míg a Premier League-ből hiába van vissza szűk harminc kör, a vasárnapi ütközet kimenetele merőben meghatározhatja a csapat jövőjének sorsát. Amennyiben a Vörös Ördögök behúznák a találkozót, úgy a játékosok elhinnék, hogy tényleg esélyesek a bajnoki címre, vagyis kellő önbizalmuk lenne a folytatásra, ami egyáltalán nem elhanyagolandó tény.

A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy komoly taktikai csata dúl majd az Old Trafford gyepén a hét utolsó napján, vagyis kiszámíthatatlan, hogy milyen eredménnyel zárul a városi rangadó. Azonban a mindkét csapat szerez gólt fogadási opcióban látunk fantáziát, hiszen a manchesteri derbiken ez szinte mindig előfordul, és ha figyelembe vesszük azt, hogy a felek milyen kiváló támadópotenciállal rendelkeznek, míg védelmük könnyedén sebezhető, akkor gyakorlatilag ez a legbiztosabb fogadási lehetőség a találkozóra.

Mindkét csapat szerez gólt? - a     szorzói
Igen Nem
1.60 2.10
[1988805] 2015-10-25 15:05:00 Manchester United - Manchester Cityx;