Tipp

Bizalmat szavazunk a gyengécske Detroitnak

  • varin

Az elmúlt években nem ment a Minnesotának a Ford Fielden, így mi inkább a Lions sikerére voksolunk.

Gyenge szezonja van a Detroit Lionsnak, egészen a hatodik hétig nyeretlenül állt a liga utolsó helyén Jim Caldwell csapata. A Chicago Bears elleni siker sem volt igazán meggyőző, hosszabbításban, szerencsés körülmények között jött össze az első idei siker, de talán ennek hatására végre elindul felfelé a Lions. A hetedik héten ismételten csoportrangadó következik.

Habár a Detroit 1-5-tel áll a ligában - innen csapat aligha juthat be a rájátszásba, főleg mivel még kétszer játszanak például a Green Bay ellen -, vereségeik között akadtak szoros találkozók is. San Diegóban és Seattle-ben is a végletekig kiélezett meccset játszottak Staffordék, igaz, hazai pályán mindkét vereségük sima volt. Caldwell csapatánál jelenleg igazán csak a passzjáték működik, de itt is csak a megtett yardokra lehet büszke Stafford. A Bears elleni csoportrangadón azonban jól muzsikált a támadósor, Stafford 405 yardot és négy touchdownt passzolt, míg a futójátékból is összejött 155 egység. A védelem azonban továbbra is borzalmas számokat produkál összességében, hiszen Cutler 353 yardot passzolt, ugyanakkor ennél sokkal fontosabb, hogy Matt Fortét megfogták, 24 futásból csak 69 yardot hozott - és ehhez lehet a Minny ellen meccs kulcskérdése is.

Ugyanis ha a futójáték nem megy a Vikingeknél, nagy probléma van, hiszen Teddy Bridgewater passzai egyelőre nem túl hatékonyak. A 80.4-es QB-rating nem rossz, de a 3 passzolt TD mellé a 4 interception már elég gyér adat. Ez azt jelenti, hogy a ligában jelenleg a Minnesotának a leggyengébb a passzjátéka. Egyértelmű tehát, hogy Adrian Petersonon múlik majd a meccs. Ha őt megfogja a Detroit, összejöhet az idei második siker.

A két csapat első meccsét a Minnesota simán nyerte hazai pályán, főleg Peterson futásainak hála. Azonban mi bízunk benne, hogy a defense, amely megfogta Forte futásait, most AP ellen is bizonyítani tud. A Minny ráadásul az elmúlt öt, Ford Fielden lejátszott meccséből csak egyet nyert meg, így joggal bízhatunk most is a hazaiak sikerében.

hatharom.com-tipp: Detroit Lions
TippmixPro @2.10
Tét: 3/10
Eddig éri meg: 2.05