Spanyol foci

Joan Carrillo lett az Almería vezetőedzője

  • mti.hu

A Videoton FC labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzője, Joan Carrillo vette át a spanyol másodosztályú Almería irányítását.

A klub honlapja szerint a 47 éves katalán szakember szerdán tartja első edzését, és vasárnap, a Mallorca elleni mérkőzésen mutatkozik be a kispadon. Szerződése a mostani szezon végéig szól.

Carrillo korábban Javier Clemente, Mauricio Pochettino és Paulo Sousa mellett is tevékenykedett másodedzőként, a Videoton FC vezetőedzőjeként pedig idén tavasszal bajnok lett az NB I-ben, és legjobb edzőnek járó elismerést is kiérdemelte, ennek ellenére nem hosszabbították meg a szerződését. Új klubjának közleménye szerint külföldi ajánlatai is voltak, ám ő szeretett volna ismét a hazájában dolgozni.

Bár az Almería a Spanyol Kupában bejutott a 16 közé, a másodosztályban szeptember eleje óta nem tudott győzni, ezért kilenc forduló után a tabella 21. (utolsó előtti) helyén áll. A szezon elején Sergi Barjuan, az elmúlt két fordulóban pedig Miguel Rivera irányította a csapatot edzőként.

[2034248] 2015-10-25 12:00:00 Mallorca - Almeriax;
185952