NB I

Győzelemmel debütálhat Horváth Ferenc

  • hatharom.com

A Videoton korábbi sztárja sikerrel mutatkozhat be az NB I-ben is székesfehérvári edzőként.

Horváth Ferenc győzelemmel mutatkozhat be a Vidi kispadján. - Fotó: vidi.hu

A Videoton ugyan hatalmas mázlival a válogatott mérkőzések előtt legyőzte a Puskás Akadémia csapatát, azonban ez sem tartotta nyeregben Pető Tamást, hiszen ahogy a klub elöljárói fogalmaztak, Pető csak átmeneti megoldás volt. A vezetők lassan már két hete már megtalálták Bernard Casoni végleges utódját Székesfehérváron, aki nem más lett, mint a klub korábbi sztárja, Horváth Ferenc.

Az új mesterrel biztosítható, hogy előrébb lép a gárda, hiszen hiába többnyire a védekezésre fókuszál Horváth, biztosan nem lesznek olyan baklövései, mint amilyenek Petőnek voltak, hogy csatár nélkül (!) küldje harcba a Vidit. Az új szakvezető már két mérkőzésen is túl van, a piros-kékek kispadján, a Dunaszerdahely ellen 2-2-es döntetlent játszottak felkészülési találkozón, míg a Magyar Kupában 2-0-ra nyertek az alacsonyabb osztályú Andráshida ellen.

Már ezeken a találkozókon is játszott, hogy egységesebb csapat benyomását kelti a Videoton, pedig a válogatott játékosok kihagyták az utóbbi találkozókat, vagyis még jobb, még erősebb lehet a tavalyi bajnok a hétvégi bajnokin. Erre pedig szüksége is lesz a pályaválasztónak, mivel a Honvéd az előző szezonhoz képest megtáltosodott, és igen előkelő helyet foglal el a bajnokságban, ráadásul az első fordulóban 1-0-ra legyőzte a fehérváriakat.

Persze mostanság Kispesten sem fenékig tejfel az élet, hiszen Marco Rossi legénysége legutóbbi bajnokiján kikapott a Ferencvárosnál, míg hétközben a Magyar Kupában, az NB II egyik kiesőjelöltjének - Soroksár - otthonában kényszerültek hosszabbításra a vörös-feketék. A visszaesés a korábban betonbiztosnak titulált védelemnek köszönhető, amely újabban egyre több hibát vét, amelyet az ellenfelek rendre kihasználnak.

A hazai pálya előnye és a lényegesen jobb játékoskeret mind a piros-kékek malmára hajtják a vizet, és most már megfelelő edzője is van a csapatnak. Vagyis amennyiben Horváth Ferenc képes lesz kihozni a maximumot a csapatból, avagy a Vidi képes lesz "Horváthos" stílusban - roppant masszív védekezés, majd abból gyorsan végig vitt kontrák - focizni, akkor bőven van esélye elkapni a Honvédot, a hazaikra most pedig kiváló szorzón fogadhatunk.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Videoton Döntetlen Honvéd
1.90 3.40 3.85
[2005834] 2015-10-17 18:00:00 Videoton - Honvédx;