Tipp

Simon megtréfálhatja Berdychet

  • Cesc18

A Sanghaj Masters csütörtöki játéknapján a Gilles Simon-Tomás Berdych mérkőzésből húznánk hasznot.

Gilles Simon-Tomás Berdych
Hatharom-tipp: Simon
TippmixPro @ 2.20
Eddig éri meg: 2.10
Tipperősség: 3/10

Két olyan játékos csatája lesz ez, akik egyaránt harcban vannak a világbajnoki indulásért. Az ötödik kiemelt Tomás Berdych jó helyzetben van, 4190 ponttal szinte biztos, hogy ott lesz Londonban, Gilles Simonnak viszont kaparnia kell, elég komoly ugyanis a lemaradása a nyolcadik helyen tanyázó David Ferrerrel szemben. Hatalmas bravúr lenne, ha innen megcsinálná, de a remény hal meg utoljára. 

Simon és Berdych legutóbbi öt egymás elleni meccse
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Wimbledon Simon 6:3, 6:3, 6:2
2015 Rotterdam Kemény Berdych 6:2, 6:1
2014 Sanghaj Kemény Simon 7:6, 4:6, 6:0
2013 Bangkok Kemény Berdych 6:7, 6:2, 7:5
2012 Párizs Kemény Simon 6:4, 6:4

Egyikük sem vágott neki túl jó formában az ázsiai szezonnak, és igaz ez még úgyis, hogy a cseh klasszis Sencsenben tornát nyert. Az viszont csak egy 250-es verseny volt, top 20-as játékossal nem is találkozott. Néhány nappal később Pekingben korán kizúgott és itt Sanghajban sem volt meggyőző a rajtja Jack Sock ellen. Simon a top 10 kapujában totál elveszítette a fonalat, az amerikai tornákon egy győzelmet sikerült összekaparnia. Ezt követően hazaruccant Metzbe, ahol döntőzött, majd ezek után kezdte meg a távol-keleti túrát. Ezen a tornán két döntő szettes csatán van túl Leonardo Mayer és Nikoloz Basilashvili ellen, ami semmiféleképp sem nevezhető erős kezdésnek, de Berdych ellen bizonyára jobb lesz. 

A francia a kontratenisz mestere és a legjobb tízbe tartozó játékosok közül éppen Berdych ellen szokott neki a legjobban menni. 11 ütközetükből hetet megnyert, kettőt ráadásul éppen Sanghajban. Ebből mindenféleképpen meríthet, mint ahogyan abból is, hogy a legutóbbi meccsüket, idén Wimbledonban játszi könnyedséggel húzta be. Elég komoly esésnek indult Simon oddsa, kevesen hisznek abban, hogy a topformájától messze levő cseh képes lesz letolni a pályáról a franciát. A biztosabb tippnek egyébként a Simon szett számít (1.51), a 11 meccsükből ugyanis kilencszer mindig fogott legalább egyet.