NFL

Csoportrangadón maradhat hibátlan a Falcons

Az elmúlt években a Saints rendre jól szerepelt a Falcons ellen, azonban idénre teljesen megfordultak az erőviszonyok.

Péntek hajnalban igazi vérre menő csoportrangadóra kerül sor az NFC Délben, hiszen az 1-4-gyel álló New Orleans Saints fogadja az 5-0-s Atlanta Falcons csapatát. Ez a felállás nem volt megszokott az elmúlt években, hiszen 2009 óta mindössze kétszer végzett a Falcons a Saints előtt. Ám az esélyek megfordultak, Dan Quinn csapata most Louisianában is toronymagas esélyes.

Ez nem is csoda, a Falcons szinte minden kategóriában az élmezőnyben található.

Az Atlanta Falcons statisztikái ebben az évben
Kategória Adat Helyezés a ligában
Szerzett pont/meccs 32.4 3.
Passzolt yard/meccs 280.2 9.
Futott touchdown 10 1.
Futott yard/meccs 126.0 9.
Engedett pont/meccs 22.4 18.
Engedett futott yard/meccs 78.4 1.

Az egyetlen, amiben igazán csődöt mondott eddig a csapat, az az engedett passzolt yardok meccsenként, ami aligha szerencsés, ha a túloldalon egy Drew Brees képességű irányító passzol.

Sean Payton csapatának azonban nincs jó éve, ez látszik a számokból is. 302 passzolt yardjuk meccsenként ugyan jó arány, de ha ehhez hozzávesszük, hogy a liga egyik legkevesebb, passzolt touchdownjával rendelkeznek, valamint a 20.6 szerzett pont meccsenként is igen gyászos, akkor egyből "leértékelődik" az irányítók és elkapók teljesítménye. Brees ráadásul egyik kedvenc célpontját, Marques Colstont is elveszítette, valamint a védelemben is akadnak hiányzók. Az 1-4 ellenére nincs minden veszve a Saints számára sem, hiszen a második wild card pozícióért öldöklő csapata várható, ami a fél NFC-t érinti majd.

Egyértelműen a New Orleans dominálta a párharcot az elmúlt években, hiszen az utolsó 16 meccsből 13-at nyertek meg a Szentek, ám tavaly oda-vissza a Falcons húzta be a W-t. A Falconsnál kérdéses az elit elkapó, Julio Jones játéka, de amilyen formában van Devonta Freeman, ő egyedül képes megoldani a csapat teljes támadójátékát.

hatharom.com-tipp: Atlanta Falcons (háromesély)
TippmixPro @1.55