EURO 2016

Albánia mocskos módszerrel jutott ki az Eb-re?

  • hatharom.com

Szerb sajtóértesülések szerint elképzelhető, hogy a vasárnapi esti Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen négy örmény játékost lefizettek, hogy Albánia a biztos győzelemmel biztosítsa Eb-szereplését.

Az albánok öröme a lefújás után / facebook.com

A mindössze öt csapatos, I jelű csoport utolsó fordulója előtt Dánia és Albánia is egyaránt eséllyel pályázott a második és egyben direkt Eb-részvételre. A dánok 12 pontjukkal álltak a már biztos első portugálok mögött, míg Albánia 11 pontjával volt harmadik. Mivel Dánia október 8-án már letudta a maga meccsét, így az albánok előtt adva volt a lehetőség: ha nyernek Jerevánban, akkor megelőzik az északi válogatott és történetük során első ízben ott lesznek az Európa-bajnokságon.

A vasárnap esti találkozó 0-3-s végeredményt hozott, Albánia így végül második lett, ami után az egész országban hajnalig tartó ünneplés vette kezdetét. Hétfőn azonban némileg beárnyalta a képet, hogy több balkáni - leginkább szerb - sajtóorgánum is megírta, elképzelhető, hogy négy örmény játékost - a kapust és három védőt - fejenként 500 ezer euróért valakik megvettek, cserébe Albánia győzelméért.

A szerb b92.net és a telegraf.rs portál is megjegyzi, hogy a fogadóirodák a világ több pontján - London, Hong Kong, Berlin, Párizs - óriási beérkező tétekről számoltak be, a kezdés előtti percekben pedig jelentős oddsmozgásokra lettek figyelmesek. Mivel egyelőre semmilyen bizonyíték nem került elő, ezért élünk a gyanúperrel, hogy a szerbek esetleg - a két ország "baráti" viszonyára tekintettel - alaptalanul és rossz indulattól vezérelve vádolták meg az albánokat. Mert hát oddsmozgások ide vagy oda, az albán-győzelem óriási néptipp volt vasárnap, így a nagy pénzek akkor is becsúszhattak a bukikhoz, ha nem került sor a vesztegetésre.

Egyébként itt van a mérkőzés összefoglalója a három góllal, döntse el mindenki maga, hogy van e alapja a szerbek által elhintett pletykának...

157991
[1667625] 2015-10-11 18:00:00 Örményország - Albániax;