NFL

Kivégezhetik a Colts esélyeit a sérülések?

Az Indianapolis péntek hajnalban Houstonban vendégszerepel, de kérdés, ki fogja irányítani a Coltsot.

Izgalmas csoportrangadóra kerül sor az ötödik forduló nyitányán, habár a szezon előtt aligha gondoltuk volna, hogy az Indianapolisnak akár nehézséget is okozhat a Houston Texans legyőzése. Az egyik legnagyobb Super Bowl-kandidált botrányosan kezdte az évet, 2-2-vel állnak ugyan, de mint azt tippmestereink értékelő cikkükben megírták, nagyon könnyen lehetne ez 0-4 is. Jelenleg a sérülések és a forma miatt egyáltalán nem mondhatjuk, hogy esélyes lenne a Colts a győzelemre.

Habár már a múlt héten is úgy volt, hogy Andrew Luck játszani fog a Jacksonville ellen, végül Matt Hasselbeck vette át a karmesteri pálcát és ha szerencsével is, de vezette győzelemre a csapatát a csoportmeccsen. Luck vállának állapota erősen kérdéses, de kénytelen lesz játszani, hiszen Hasselbeck időközben megbetegedett, így ő sincs jól. Az elitfutó, Frank Gore-nak a lába fáj, Dwayne Allen tight endnek a bokája rakoncátlankodik, de a védelemben is vannak hiányzók.

A Texans 1-3-as eredménye sem ad okot sok bizakodásra, legutóbb az amúgy igen jó idényt futó Atlanta Falcons mészárolta le őket, de még a Tampa is megszorongatta őket Texasban. A Houstonnál továbbra is Arian Foster állapota kérdéses, de Bryan Cushing linebacker is kisebb sérüléssel küzd.

Ahogy a fogadóirodák, úgy mi sem nagyon tudunk ezzel a meccsel mit kezdeni. A bukiknál nagyon későn jöttek csak ki a line-ok, és erősen underdog a Colts, ami azt valószínűsíti, Luck mégsem fog játszani a Houston ellen. Márpedig az elit qb nélkül az Indy gyengébb csapat még ennél a bénácska Houstonnál is. Így hiába vesszük a statisztikát, hogy a két csapat eddig lejátszott 26 meccséből 22-t megnyert az Indy, ráadásul az utolsó kettőn is a vendégek diadalmaskodtak, most merőben más lesz a helyzet.

Luckkal, Luck nélkül, a Colts még nem az a potens, megbízható csapat, a Houstonról pedig ugyanez szintén elmondható. Habár Texasban rendre overes meccseket játszanak a fele, mi ma a kevés pontra szavazunk.

hatharom.com-tipp: 47.5 pont alatt
TippmixPro @1.60