Női kézilabda

Görbiczék gálázhatnak a szomszédok ellen

  • hatharom.com

Október 8-án megkezdi a 2016-os svédországi Európa-bajnokság selejtezőit az 5. csoportban szereplő magyar női válogatott. Németh András együttese a nyitófordulókban előbb Dabason Szlovákia ellen, majd három nappal később Finnországban lép pályára. A kvartett 4. tagja Lengyelország, a csoport első két helyezettje (valamint a 7 selejtezőcsoport legjobb 3. helyezettje) vehet részt a 2016. december 4-18. között sorra kerülő kontinensviadalon.

Görbicz újra a válogatottban / keziszovetseg.hu

Nagy várakozás előzi meg a magyar női kézilabda-válogatott Eb-szereplését, ami nagyban köszönhető a győriek világklasszis irányítójának, Görbicz Anitának. A szülési szabadságát letöltő és klubjában immáron újra pályára lépő Görbicz saját bevallása szerint még messze van a topformájától, de már pusztán jelenlétével is emelheti a csapat erejét, hiszen a fiataloknak és a rutinosabbaknak egyaránt jót tehet, ha az egykoron a világ legjobbjának is megválasztott "Görbe" ott van a csapatban.

H2H
11.10.14 NEM Szlovákia N Magyarország N 23 - 46
05.06.14 NEM Magyarország N Szlovákia N 37 - 15

Ahogy a bevezetőben is említettük, Németh András együttesére gyors egymásutánban két tétmérkőzés is vár, előbb hazai környezetben a szlovák, majd idegenben a finn csapat lesz az ellenfél. Mondanunk sem kell, hogy a fenti két együttes nem jelenthet gondot a magyar válogatott számára, hiszen amíg a mieink a világ élvonalához tartoznak, addig a szlovák és a finn csapat jó indulattal is a középmezőny aljához sorolható.

A magyar női válogatott kerete az Eb-selejtezőkre
Kapusok: KISS Éva (Győri Audi ETO), BÍRÓ Blanka (Ipress Center-Vác), JANURIK Kinga (Érd)
Mezőnyjátékosok: BULATH Anita, TRISCSUK Krisztina (valamennyi Dunaújvárosi KKA), MAYER Szabina (Fehérvár KC), HORNYÁK Dóra, KOVACSICZ Mónika, MÉSZÁROS Rea, SZAMORÁNSKY Piroska, SZUCSÁNSZKI Zita (valamennyi FTC-Rail Cargo Hungaria), BÓDI Bernadett, GÖRBICZ Anita, KORSÓS Dorina, KOVACSICS Anikó, PLANÉTA Szimonetta, TOMORI Zsuzsanna (valamennyi Győri Audi ETO), ERDŐSI Ildikó (Siófok)
Szövetségi kapitány: NÉMETH András

Dabasan ráadásul az ellen a szlovák válogatott ellen lehet csiszolni a játékot, amelyet a tavalyi esztendőben kétszer is "csúnyán" móresre tanítottak Triscsukék. Tavaly nyáron 37-15-re, majd négy hónappal később októberben 46-23-ra győztük le északi szomszédainkat, a két mérkőzés különbségéből pedig jól látható, hogy papíron a két válogatott nincs egy szinten. Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a szlovákok az idei évben több figyelemre méltó eredményt is elértek: játszottak két szorosabb meccset a kiváló erőkből álló hollandokkal; legyőzték Csehországot; a vb-selejtezőben pedig hazai pályán döntetlent értek el a világklasszis spanyol csapat ellenében.

A magyar csapat 2015-ös meccsei
07.08.15 Barátságos Magyarország N Japán N 34 - 18
13.06.15 Vb-selejtező Magyarország N Ausztria N 41 - 24
05.06.15 Vb-selejtező Ausztria N Magyarország N 20 - 33
21.03.15 Barátságos Magyarország N Spanyolország N 25 - 25

A mieink szintén játszottak egy remit a spanyolokkal, majd a vb-selejtezőben az osztrák csapatot két nagyon sima mérkőzésen fektették két vállra. A "sógorok" elleni találkozókon meggyőző teljesítményt nyújtottak a lányok, majd nyár végén Japán ellen is jött egy 16 gólos siker, így pozitív hangulatban vághatott neki a Németh-csapat az Eb-selejtezőkre való felkészülésnek.

"Talán még sosem kezdtük ilyen jó állapotban a felkészülést, támadásban már az első edzésen visszajöttek a mozdulatok, taktikai elemek, most látszik, hogy volt értelme a nyári összetartásnak, keveset felejtettek a lányok. Nagyon készülünk a szlovákokra, négy mérkőzésüket is elemeztük, és oda kell rájuk figyelni, de az nem kérdés, hogy nyernünk kell csütörtökön” - mondta a Nemzeti Sportnak az összetartásról Németh András szövetségi kapitány.

Hogy mennyire egyesélyes ez a találkozó azt jól mutatja, hogy a magyar válogatott győzelmére külön nem is lehet fogadni, ellenben egy vendég pontszerzés már pénzünk 13-szorosát érheti. Az internetes fogadóirodák 11 és 12 gól közé lőtték be a két csapat között hendikepet, a magyar bukik egyelőre még nem nyitották meg az erre vonatkozó piacaikat.

Fogadás a végeredményre    
Magyarország Döntetlen Szlovákia
- 13.00 12.75
Magyarország - Szlovákia
Eb-selejtező, 5. csoport, 1. forduló
Csütörtök, 18 ó, Dabasi Sportcsarnok
Tv: M4