EURO 2016

Böde Dani közelebb rúgott minket Franciaországhoz

A magyar válogatottnak habár nincs saját kezében a sorsa, értékes győzelmet aratott Feröer-szigetek ellen.

Kicsit óvatosnak tűnő, meglepő kezdővel léptünk pályára Feröer-szigetek ellen, hiszen Nikolics Nemanja egyedüli ékként támadta a szigetlakók kapuját, öt középpályás mögött. Az igazi meglepetés a debreceni szélső, Bódi Ádám kezdőbe állítása volt Bernd Storck részéről. 

Nagy iramban kezdődött a találkozó, a mieink fergeteges biztatás mellett támadták Nielsen ketrecét. Kidolgozott helyzetet azonban nem jegyezhettünk fel, ahogyan a vendégek vezető találata sem így született. Juhász Roland adta el a labdát saját kapuja előtt, Róaldur Jakobsen pedig értékesítette a ziccert. A sokkból 10-15 perc után ébredtünk fel, onnantól a fölényünk nyomasztó volt a félidő hátralevő részében, de igazán nagy helyzetig nem jutottak Dzsudzsákék. A fanatikusok türelme a 41. percben fogyott el, ekkor harsant fel az első füttyszó, valamint a korábbi szövetségi kapitány, Dárdai Pál neve.

A félidőben kettős cserét hajtott végre Storck, beállt Németh Krisztián és Böde Dániel is. A ferencvárosi támadó behozatala különösen jó döntésnek bizonyult, bár sajnos első nagy helyzetét kivédte a feröeri portás. A magyar válogatott fölénye óriási volt, nehéz volt elképzelni, hogy kibírják a vendégek. A 64. percben góllá érett a nyomásunk, Böde Dani fejelt nagyon szépen a kapuba. Ezzel persze még nem voltunk kint a slamasztikából, támadni kellett tovább. A 72. percig kellett várnunk rá, míg Böde Dani újra "jött", parádés egyéni alakítás végén megszerezte a vezetést is a mieinknek. A hátralévő percekben kicsit visszább álltunk, próbálkoztak is támadásokat vezetni a vendégek, de szerencsére igazán komoly védenivalója nem akadt Király Gabinak.

A többi eredmény számunkra nem alakult rosszul egészen a 89. percig, ám Románia végül megmentett egy pontot Finnország ellen, így az ő kezükben van a továbbjutás, nem a miénkben. Jelenleg egy ponttal előznek meg minket Tatarusanuék, így az kell, hogy jobb eredményt érjünk el Pireuszban, mint ők Tórshavnban, de a pótselejtező mindenképpen megvan! Sőt, amennyiben Ukrajna nem győzi le hazai pályán Spanyolországot, a legjobb csoportharmadik jogán jutunk ki.

[1667508] 2015-10-08 20:45:00 Magyarország - Feröer-szigetekx;
Percről percre: Magyarország-Feröer-szigetek_2015_10_08x